Bastonuyla Ata'sına koştu. Bu sevgiyi hiç kimse bitiremez

Bastonuyla Ata'sına koştu. Bu sevgiyi hiç kimse bitiremez
Türk milleti, özgürlüğünden, uygar dünya ile bütünleşmesine kadar güzel olan ne varsa Atatürk'e ve O'nun kurduğu Cumhuriyete borçlu. İstanbul Kadıköy’de kadınlar, Türk Harf Devrimi Anıtı’nı ziyaret ederek Türk kadınına hakettiği değeri veren Atatürk'e vefasını gösterdi.

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk''ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanına giden yolda atılacak adımları sağlayacak Büyük Millet Meclisi''nin açılışının 101''inci yıl dönümü.

Kurtuluş Savaşı ile düşman işgalinden kurtarılan vatanımız, Cumhuriyet ile taçlandırıldı. Beraberindeki inkılap ve devrimler ile aydınlık geleceğe büyük bir adım atıldı.

Ebediyete intikalinin üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen her yıl daha da artan Atatürk sevgisi yurdun dört yanında kendini gösterdi.

İstanbul Kadıköy’de kadınlar, Türk Harf Devrimi Anıtı’nı ziyaret ederek Türk kadınına hak ettiği değeri veren Ata’sına vefasını gösterdi.

Yaşlı bir kadının anıtta çektirdiği fotoğraf Atatürk sevgisinin ölümsüzlüğünü katını niteliğindeydi.

TÜRK KADINI EN GÜÇLÜ DESTEĞİ ATATÜRK''TEN ALDI

Türk kadını, haklarına sahip olmada en güçlü desteği Atatürk'' ten almış ve çağdaşlık yolunda öne geçmiştir. Yapılan inkılaplarla Türk toplumunda kadın erkek eşitliği yolunda önemli adımlar atılmıştır. Türkiye''nin çağdaşlaşmasında ve kalkınmasında kadın erkek her ferdin katılımı sağlanmıştır.

Atatürk, Türk kadınlarının hiçbir alanda erkeklerden ve Avrupalı kadınlardan geri kalmayacakları yönündeki inancını "Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım." diyerek belirtmiştir.

İlgili Haberler