Başvuru için kimlik yetiyor: Bakanlıktan 200 bin TL konut desteği

Başvuru için kimlik yetiyor: Bakanlıktan 200 bin TL konut desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca afetten etkilenen vatandaşlara yönelik Prefabrik ev desteği sunuyor. İşte bu desteğin tüm ayrıntıları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımları kapsamında afetten etkilenen vatandaşlara yönelik evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardımlar gerçekleştiriyor.

Yapılan yardım miktarları ise, ihtiyaca göre değişiyor.

Ev onarım maliyeti olarak 75 bin liraya kadar,

Prefabrik ev yapımı için 150 bin liraya kadar,

Ve son olarak betonarme ev maliyeti için ise, 200 bin liraya kadar destek sağlıyor.

EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirli olmak koşulu ile prefabrik ev desteğinden her birey faydalanabiliyor. 18 yaşından büyük olmak, asgari ücretin 3’te 1’inden daha az gelir sahibi olmak, tapuda tam hisseli sahip olmak gibi şartlar bulunuyor.

BETONARME DESTEĞİ

Oturulamayacak derecede eski evlerde yaşayan vatandaşlara, evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapılıyor.

Eskimiş, rutubetli ve sağlıklı bir yaşam ortamı olmayan evlerde oturanlara ev yenileme 200 bin liralık destek veriliyor.

BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum