Zeynel Lüle paylaştı: Dondurmacı sonunda dondurmayı verir. Batı basını Türkiye'nin NATO vetosunu kaldırmasını böyle gördü

Zeynel Lüle paylaştı: Dondurmacı sonunda dondurmayı verir. Batı basını Türkiye'nin NATO vetosunu kaldırmasını böyle gördü
İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliklerini veto eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Madrid’deki 4’lü zirve sonrası geri adım attı.

Zirve öncesi İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için “Tutumumuzu açıkça belli edeceğiz” diyen Erdoğan, dün akşam Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dörtlü görüşmede bir araya geldi. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalandı.

Görüşmelerin ardından iki ülkeye yönelik yapılan “fiili ambargo” kaldırıldı. Türkiye’den ayrılırken engellemenin som

ut adım atılmadıkça süreceği sinyalini veren Erdoğan’ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ve İsveç Başbakanı Andersson’a onay verdiği açıklandı.

HÜKÜMETE YAKIN MEDYA “ERDOĞAN’IN ZAFERİ” DEDİ

AKP sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın ortaya koyduğu duruşla Türkiye’nin tezleri temelinde güçlü bir kazanım elde edildi" dedi.

Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’ya yönelik aldığı karar somut bir kazanım olmamasına rağmen hükümete yakın medya “Erdoğan’ın Zaferi” başlığını kullandı. Erdoğan, iki ülkenin üyeliklerine "terör örgütlerine karşı tavırları" gerekçesiyle sıcak bakmazken 4’lü zirve sonrası yeşil ışık yakması muhalefetten tepki gördü.

“EN SONUNDA DONDURMAYI VERİR”

Gazeteci Zeynel Lüle konuyla ilgili sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşıma imza attı. Batı basını tarafından Türkiye''nin NATO vetosunu kaldırmasını tasvir eden karikatürü paylaşan Lüle paylaşımına şu notu düştü: “Pek hoş.. Dondurmacı külahı çevirir, çift külahı koyup ele boş külahı verir, güldürür, bıktırır ama en sonunda dondurmayı verir... İşte batı basını Türkiye''nin NATO vetosunu kaldırmasını böyle görmüş...”

 

İlgili Haberler