Efsane kaleci Oliver Kahn yeni görevine başlıyor

Efsane kaleci Oliver Kahn yeni görevine başlıyor
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te yönetim kurulu başkanı Rummenigge, yerini Oliver Kahn'a bırakacak.

Bayern Münih'te 20 yıllık Rummenigge dönemi bitiyor. Efsane kaleci Oliver Kahn yeni görevine başlıyor


Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih''in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, 1 Temmuz tariihinden itibaren yerini Alman Milli Takımı ve Bayern Münih''in eski kalecisi Oliver Kahn''a bırakacak.

Bayern Münih''ten yapılan açıklamada, Rummenigge''nin kendi isteğiyle ve Bayern Münih Kulübü Başkanı Herbert Hainer ile yakın koordinasyon içinde 30 Haziran''da görevinden ayrılacağı kaydedildi.

Rummenigge, görevinden stratejik olarak en mantıklı vakitte ayrılacağını ifade ederek, "Bu memnuniyet ve gururla edilen bir veda. Spor, ekonomi ve yapısal olarak tamamen işleyen bir kulübü teslim ediyorum. Bu benim için önemli." dedi.

Başkan Hainer de Oliver Kahn''ın 1 Temmuz''dan sonra Rummenigge''nin yerini alacağını kaydetti.

Başarılı bir futbol kariyerinin ardından 1991 yılında kulübün başkan yardımcılığını üstlenen 65 yaşındaki Rummenigge, 2002''de Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanlığı''na getirilerek yaklaşık 20 yıl bu görevde bulundu. (AA)

İlgili Haberler