Baykal Y-CHP Neocon İzak Alaton

Önceleri gelişmeleri “..bu bir cephe savaşı, seyir normal!!”  diye değerlendirdik..
Sonra, İzak Alaton sahneye çıktı ve bir bildiri açıkladı!.. Kimdi bu bildiriciler?! Buluştukları kimlik “Soros” bayraktarlığı olarak tanımlanıyordu ve İzak Alaton’un ardında iki imza dikkat çekiciydi.. “Sezgin Tanrıkulu ile Binnaz Toprak..” Bunlar hem Soros muhibbi hem de CHP yöneticisi..
Sorosçular, “operasyonu” kastedip  “..ciddi bir endişeye kapılmamıza neden olmuştur” diyorlardı..
Ve ardından ortaya çıkan haber...
Baykal’a  “Varan 2!!”  kodlu bir komplodan söz edilmez mi?!.
Şimdiii... Sızdırılan belgelerden yola çıkarak konuşuyoruz..
Sorosçuların acul tepkisi, Y-CHP’nin sessizliği!!. Baykal konusunda Soros-ABD’de Yahudi Lobilerinin güdümündeki Stephan Larrabee, Rand raporu..
Ve tahliye edilen “Sarıkız”ın iştigal alanı!.. Adamın zihninde zemberekleri tın tın öttürüyor!..


“Kod adı Baykal Varan 2”
Ne demek bu?!.
Yakın bir geçmişte kulislere bir TV muhabbeti düşmüştü!. CHP yanlısı Halk TV’nin Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen 5 iş adamından alınarak başına Soner Yalçın’ın getirilmesinin amaçlandığı iddiası ortaya atılmıştı. odatv operasyonundan sonra medyaya düşen -verilen- bilgilerde, odatv’de yapılan aramalarda ele “Halk TV’nin alınması ve Baykal’a yönelik dört aşamalı eylem planı”  isimli belgenin ele geçirildiği belirtildi.. Buna göre, Halk TV’yi vermek istemeyen Deniz Baykal’a ikinci bir komplo kurulduğu iddiası ortaya atıldı!
odatv’de bulunan notlarda  “Halk TV’yi satın alırsak, parasal sıkıntımız kalmaz, Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız. Ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2 kaseti...” ibarelerine rastlanıldığı ileri sürüldü..
Polisin iddiasına göre, telefon dinlemelerinde odatv’nin Ankara muhabirlerinden İklim Bayraktar’ın çevresindekilere Baykal’ın kendisine ilgi duyduğunu söylediği öne sürüldü. Bayraktar’ın Deniz Baykal’ı arayarak samimi bir şekilde konuşup, baş başa görüşmek istediğini söylediği, Halk TV’nin Soner Yalçın’a devrinde yardımcı olmadığı öne sürülen Deniz Baykal’ın bu yönde bir komplo içine çekilmek istendiği ortaya atıldı.. Sonrası malum, İklim Bayraktar gözaltına alındı ve kendisine yaptığı telefon konuşmaları dinletildi.. Bayraktar, teknik takibe takılan görüşmelerinde, bazı “muhabbetini” görüntülemek için Kılıçdaroğlu’ndan cihaz istedi, ancak ‘kendi imkanlarınla yap’ cevabını aldığı öne sürüldü!!.
İklim Bayraktar, 21 Ocak 2011’de Meclis’teki odasına gittiği Baykal’ın kendisini taciz ettiğini ileri sürerek durumu dinlemeye takılan telefon görüşmesinde patronu Soner Yalçın’a telefonda aktarmış.. Dinlemeye takılan konuşma şöyle..
“-Utanç verici bir durum. Evet elle ve ağızla. Zor attım... Bak şimdi size bir şey anlatayım mı? Bu görüşme başka bir yerde olsaydı kıyameti koparırdım. Ama Meclis’te ve odasındaydım. Güvenlikle beni dışarı attırsa rezillik. Der ki bana tacizde bulundu. Aleni yaptı ki dondum kaldım. Ona ‘kafanız güzel mi?’ dedim. Bana, ‘Sen çok fevrisin. Hayatı bu kadar ciddiye alma. Hepsi hikaye gel seninle havuza gidelim’ dedi ve ev numarasını verdi. Numaranın temiz olduğunu rahatlıkla konuşabileceğimizi söyledi.
Ertesi gün Baykal’ın sekreterini tekrar aradım. ‘Ben odatv’den İklim’ dedim. Hemen telefona geldi ve ‘odatv’den misin sen?’ dedi. ‘Bugün gözlerine ve güzelliğine, aurasına kapılıp gözlerimi ayıramadığım bayan gazeteci mi yani’ dedi. Adamın telefonda ilk cümlesi bu oldu, ‘evet’ dedim.”
Deniz Baykal, İklim Bayraktar’ın savcılık tutanaklarına giren iddialarıyla ilgili olarak, “Yalan, iftira, kirli bir tezgah. İddialar ucuz karalama kampanyasının bir parçası” diyor!..
Sıralayalım.. Baykal’ın kontrolündeki bir TV kanalı ele geçirilmek isteniyor.. Projeye Kılıçdaroğlu onay veriyor.. Ve “Talip olanın” elemanı Baykal’ın üzerine sürülüyor!..
Devamı yarın...

Yazarın Diğer Yazıları