Baykal'ın son durumu nasıl?

Baykal'ın son durumu nasıl?
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 72 saatlik kritik süreci atlattığı son durumuna ilişkin açıklama yapılacağı bildr

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattığı bildirildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Kötüye gidiş yok, tam aksine bizi umutlandıracak olumlu, iyi bulguları elde ediyoruz." dedi.

Prof. Dr. İbiş, şunları söyledi:

"72 saatin çok önemli ve kritik olduğunu, komplikasyonların olabileceğini söyledik. Bunların başında kanama ve ödem geldiğini de belirtmiştik. Bu süreçte en üst düzeyde bunları yaşadık. Ödem şiddetli oldu, kanama da oldu ancak son 24 saattir bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadığını, tam tersine bir gerileme olduğunu paylaşmak istiyorum.

Kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları Deniz Bey'in iyi, hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye doğru dönüş var. Düne göre kıyaslayacak olursak daha iyi durumda. Tomografi bulguları yine dünkü tomografiye göre daha iyi durumda. Bunlar da bizim umudumuzu yükselten, bizi sevindiren bulgular."

İlgili Haberler