Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emeklinin gözü kulağı bu haberde

Bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emeklinin gözü kulağı bu haberde
Kurban Bayramı yaklaşırken emeklilerin en çok merak ettiği sorular arasında bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu yer alıyor. Peki bayramlar öncesi emeklilere verilen ikramiyeler bu yıl hangi tarihler arasında verilecek?

Emeklinin gözü kulağı ikramiye haberinde

Korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda Mayıs ayında verilecek olan ikramiyeler Nisan ayı başına çekilmişti. Kurban Bayramı yaklaşırken emeklilerin en çok merak ettiği haber bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu oldu. Peki Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek? İşte detaylar…

Kurban Bayramı öncesinde yatırılması beklenen emeklilerin bayram ikramiyesi için henüz resmi bir açıklama yapılmazken Milli Gazete’de yer alan habere göre, emeklilerin Kurban Bayramı öncesinde yani 30 Temmuz'a kadar ikramiyelerini alması bekleniyor. Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyor.

EMEKLİLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

İŞ KAZASI VE MALÜLLER 

Öte yandan İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara bayram ikramiyesini emekliler gibi tam olarak alacak.