Bayram ikramiyesini alan Zafer Arapkirli yatan parayı açıkladı ''Sandıkta görüşeceğiz bekle bizi''

Bayram ikramiyesini alan Zafer Arapkirli yatan parayı açıkladı ''Sandıkta görüşeceğiz bekle bizi''
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere verilen 1.100 TL'lik bayram ikramiyesinde artış yapılmayacağını söylemesi emeklilerde tepkiye yol açmıştı. Gazeteci Zafer Arapkirli bayram ikramiyesi dekontunu paylaşarak, “Bütün emekliler adına haber vereyim. Sandıkta görüşeceğiz.” notunu düştü.

Elektrik ve doğalgaza zam üstüne zam yapan, akaryakıt fiyatlarını her gün “güncelleyen” iktidar, sıra emeklinin ikramiyesindeki artışa gelince “hiper enflasyonu” anımsadı. Kur korumalı mevduatlar için sadece mart ayında bütçeden 11.7 milyar TL çıkarken, emekliye verilen 1100 TL’lik ikramiyede ise “25 milyar lira maliyet hesabı” gündeme getirildi. İkramiyelerde en az enflasyon oranında artış bekleyen emekliler ise iktidara tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyesinde artışın gündemlerinde olmadığını söyledi.

“SANDIKTA GÖRÜŞECEĞİZ”

Bayram ikramiyesini alan gazeteci Zafer Arapkirli sosyal medya hesabından dekontunu paylaşarak şu notu düştü: “Hesaba baktım 1,100 TL yollamışsın... İki aylık elektriğimi zor öder. Malın kadar zekâtın artsın. Bütün emekliler adına haber vereyim. Sandıkta görüşeceğiz. Bekle bizi.”

 


 

İlgili Haberler