Bayram tatilinde çam kese böceğine dikkat

Bayram tatilinde çam kese böceğine dikkat
Dermatoloji Uzmanı Dr. Aslan Yürekli, Bayram tatilinde çam kese böceği tehlikesine dikkat çekti.

İHA''nın haberine göre; Yüksek alerjik etkiye sahip çam kese böcekleri çam ağaçlarında yuvalanarak, kozalarından saldıkları tozlar nedeniyle kaşıntı, alerji, solunum sorunları gibi sorunlara neden olabiliyor.

 

 

 

 

“ALERJİK REAKSİYONA NEDEN OLABİLİR”

Ramazan bayramı tatili dolayısıyla açık alanda geçirilecek zamanların artacağını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aslan Yürekli, “Çam kese böceği ciddi solunum yetmezliğine kadar götürebilecek alerjik reaksiyona neden olabilir” diye konuşarak vatandaşları uyardı.

Nisan ve Mayıs aylarında çoğalan çam kese böceklerine insanların teması halinde vücutta kızarıklık, kabarıklık ve benzeri alerjik reaksiyonlar oluşturabiliyor.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla açık alanlarda geçirilecek zamanların artış göstereceğini kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Aslan Yürekli vatandaşları çam kese böcekleri ve oluşturabileceği alerjik reaksiyonlara karşı uyardı. Çam ağaçlarına temastan kaçınılması gerektiğini dile getiren Dr. Yürekli, şu ifadeleri kullandı:

“ALERJİK BİR BÜNYESİ OLAN İNSANLAR BU AĞAÇLARIN OLDUĞU BÖLGELERDEN UZAK DURMALIDIR”

“Çam kese böcekleri ile mücadele edilse de hemen hemen bölgemizdeki tüm çam ağaçlarında görüyoruz. Çam ağaçlarında kendilerine yuva yapıyorlar. Yuvalar açıldığında içerisindeki böcekler çevreye yayılıyor. Bu yuvaların tüyleri ve böcekler hassas bünyeli vatandaşlarda alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor hatta hastaları ciddi solunum yetmezliğine kadar götürebiliyor. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak için mümkün olduğunca çam kese böceklerinin yuvalarına temas edilmemelidir. Alerjik bir bünyesi olan insanlar bu ağaçların olduğu bölgelerden uzak durmalıdır”

 

İlgili Haberler