Bayramda ulaşım ücretsiz olsun çağrısı

Bayramda ulaşım ücretsiz olsun çağrısı
AKP’li Alinur Aktaş’ın başkanı olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ulaşımda zam yapmıştı. Zam ile ilgili gelen tepkilerin yanında, Ramazan bayramında Bursa’da ulaşımın ücretsiz olmamasına İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’ndan tepki geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde toplu ulaşım araçlarına zam yapması tepki ile karşılanmıştı. Birçok yerde Ramazan Bayramı boyunca ulaşım ücretsiz olurken, Bursa’da ise ulaşımın bayramda da ücretli olacak olması da tepkiyle karşılandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır’dan açıklama geldi.

Bahadır, dini ve milli bayramlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kocaeli, hatta Tokat ve Adıyaman gibi birçok yerde bayramlarda ücretsiz olan ulaşım, Bursa halkına neden ücretli?” diye sordu.

61534939_418181022122535_1691214445918814208_n.jpg

Bahadır şunları kaydetti: ”Bursa halkı neden bayramlara ücretsiz olarak toplu taşıma araçlarını kullanamıyor? Bursa halkı Türkiye’nin üvey evladı mı? Yoksa Bursa Türkiye değil mi? Bursalı vatandaşlarımızın suçu ve günahı nedir diyerek bu şehri yönetenlere soruyoruz. Geçmiş dönemlerde büyükşehir belediyesi olarak, yapılan savurgan harcamaların sonucunda oluşan yüklü borcun bedeli Bursalı hemşirelerimizden mi çıkartılıyor? Geçen ayki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında İYİ Parti Meclis Grubu olarak Ramazan bayramında Bursa’da toplum taşımanın ücretsiz olması için verdiğimiz önerge, iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Karara yaptığımız itirazlar sonucunda ise anca yüzde 50 oranında bir indirime gidilmiştir. Biz bu kararı da yeterli görmüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanınındın vatandaşlarımızın bayram ziyaretlerini rahatça yerine getirebilmesi için, Ramazan Bayramı boyunca diğer büyükşehir belediyelerinde uygulandığı gibi Bursa’da da ulaşımın ücretsiz yapılmasını talep ediyoruz. İYİ Parti Bursa İl başkanlığı olarak, bayramlarda toplum taşıma ücretsiz oluncaya kadar mücadelemizin süreceğini de herkesin bilmesini işitiyoruz.”

61536421_568404343687450_2942272160783138816_n.jpg