Bazı iller durdurulamıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçeği itiraf etti. Hani her şey yolundaydı

Bazı iller durdurulamıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçeği itiraf etti. Hani her şey yolundaydı
Erzurum’da konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başta İstanbul ve Bursa olmak üzere Türkiye’de korona vakalarında artış gözlendiğini ifade etti. Bakan Koca önceki açıklamalarında ise salgının kontrol altında olduğunu ve tünelin ucunun göründüğünü ifade etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum programları kapsamında ziyaret ettiği valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada başta İstanbul ve Bursa olmak üzere Türkiye’de korona virüs vakalarında artış gözlendiğini açıkladı.

Bakan Koca burada yaptığı açıklamada "Özellikle son 4-5 hafta zaman diliminde belirgin bir azalışı ama bir haftadan bu yana da artan ve birçok ilimizde de gözlemlediğimiz başta İstanbul ve Bursa olmak üzere bir artış eğilimi içinde olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

HANİ HER ŞEY YOLUNDAYDI

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından ise vatandaşın kafası iyice karıştı.

Şöyle ki, Bakan Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalar içerisinde yaptığı bütün açıklamalarda Türkiye korona virüs salgının kontrol altında olduğunu dile getirmişti. Pandemiyle mücadelede Türkiye’nin örnek olduğunu ifade eden Koca, birçok açıklamasında korona ile mücadelede tünelin ucunun göründüğünü aşı çalışmalarındaki gelişmelerle birlikte birkaç ay içerisinde korona virüsün yok olacağını açıklamıştı.

Bakan Koca’nın açıklamalarına rağmen bazı illerden gelen rakamlar ve valilerin salgın çıkışları dikkat çekerken, günlük korona virüs tablosunda verilen rakamların güvenilirliği de defalarca tartışma konusu olmuştu.

15’İNDE TÜM RAKAMLARI AÇIKLAYACAKTI

Bakan Koca son olarak ise Ekim’ ayının 15’inde tüm rakamları açıklayacağını söylemişti. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e konuşan Koca, tüm rakamları açıklayacağını ifade etmişti.

Ancak Çarşamba günü toplanan Bilim Kurulu’nun ardından kameraların karşısına geçen Fahrettin Koca, beklenen açıklamayı yapmadı. Koca, 15’inden itibaren bağışıklık kazanmış ve hastalığı geçirmiş vatandaşların tespiti için çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Son olarak Erzurum’da konuşan Sağlık Bakanı’nın vakalarda artış görülmeye başladığını söylemesi ise dikkat çekti.