Bazı ülkeler vatandaşlarına Türkiye'yi terk edin demişti. Bakanlıktan açıklama geldi

Bazı ülkeler vatandaşlarına Türkiye'yi terk edin demişti. Bakanlıktan açıklama geldi
Bazı ülkeler vatandaşlarına Türkiye'yi terk etme çağrısında bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı bazı ülkelerin Türkiye''deki vatandaşlarına "Terk edin" uyarılarına yanıt verdi. Bakanlık sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıkları görülmektedir. Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin işbirliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır."

İSRAİL DIŞİŞLERİ "TÜRKİYE''Yİ TERK EDİN" UYARISI YAPMIŞTI

Bilgiç, açıklamasında "Türkiye''nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir. Terörle mücadelede elde edilen başarılı sonuçlar açıkça görülmektedir. Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid dün yaptığı açıklamada, Türkiye''deki vatandaşlarından olası saldırı tehditlerine karşı derhal ülkeyi terk etmelerini istemişti.

İlgili Haberler