BBP’li Öznur: “Yazıcıoğlu da adalet derdi”

BBP’li Öznur: “Yazıcıoğlu da adalet derdi”
BBP YİK Başkanı Öznur, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu adalet yürüyüşüne dolaylı destek verdi. Öznur, “Yazıcıoğlu’da adalet derdi” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, yaptığı yazılı basın açıklamasında “OHAL Kaldırılmalı KHK’ler son bulmalı çözüm otoriterleşme değil, demokrasi” dedi.

Öznur açıklamasında adaletsizliklere dikkat çekerek özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Açıklamasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun adalet ile ilgili görüşlerine yer veren Öznur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert eleştiriler yöneltti.

İşte Öznur’un açıklamalarından öne çıkanlar:

ESAD-PUTİN METOTLARI UYGULANIYOR

Bugün Türkiye’de Esad/ Putin metotlarıyla insanların baskı altına alındığını sindirildiğini görüyoruz.   Demokrasi, özgürlükler ve hukuk adına kara bir dönem yaşanıyor. Demokrasi ve hukuk askıya alındı. KHK ile OHAL ile memleketi zindana çevirdiler. Demokrasi, hukuk, adalet yok.  Tam bir tek adam rejimi, tek parti devleti, AKP muhaberat devleti var. AKP iktidarı, devlet terörü ile toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışıyor.  

ADALET OTORİTERLEŞMEYİ, ZULMÜ YENECEKTİR

Geçmişten günümüze Türkiye’nin yapısal bir adalet sorunu var. Adalet siyasallaştığı için Türkiye'de adalet krizi ağır biçimde ortaya çıkmıştır. Toplumda yükselen adalet ve özgürlük talepleri,  parti devletini yenecektir. Adalet, zulmü yenecektir. Adalet, otoriterleşmeye galip gelecektir. Zorbalar, zalimler zulmedenler Adaletten kaçamayacaklardır. Hakikat zorbalığı ve yalanı yenecektir!

ADALET DİYENLER SESSİZ KALMAMALIDIR

İktidarın yaratmak istediği korku devletine teslim olmayacağız. Türkiye’yi, 1950’lerin Amerikasına sokmaya çalışan devlet erkini kullanarak cadı avı başlatanlar er veya geç mutlaka yenilecekler ve kaybedeceklerdir. 

Adalet diyen, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen, hoşgörü ve uzlaşma diyen bıçak kemiğe dayandı diyen toplumun bütün kesimleri AKP zulmüne karşı seslerini yükseltmeli zulme sessiz kalmamalıdır.

MUHSİN YAZICIOĞLU: SİZE TEK BİR ŞEY VAADEDİYORUM ADALET!

BBP, kurulduğu tarihten itibaren sivil toplumu sivil siyaseti savunmuş demokrasiyi savunan militarizme, darbelere karşı çıkan “hukuka saygı, Demokrasi ve İnanç Özgürlüğü” mitingleri düzenlemiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu tam 40 yıl önce yazdığı bir makalede” Kuran ahlakıyla ahlaklanan insanlar ancak lekesiz ve gölgesiz; adil ve gerçek adalet düzenini tesis ederler. Allaha ve Kuran’a tam manasıyla iman edemeyenlerden hak ve adaletle hükmetmeleri beklenemez. Yüce dinimiz hedefe giden her yolu mubah kılmaz.  Adaletsizliğin Müslümanlık adına yapılanı daha fenadır, daha yaralayıcıdır.”

Muhsin Yazıcıoğlu  her zaman  adaleti temel hakların ve özgürlüklerin korunması, toplumsal huzurun ve barışın sağlanmasının teminatı olarak görmüştür.

ADALET, ADALET, ADALET

Ne küresel localar, ne küresel sermaye ne küresel mafya ne küresel güçlerin yerli işbirlikçileri bizi demokrasi adalet ve hukukun üstün olduğu bir Türkiye mücadelesinden alıkoyamaz.

BBP’li olmak korkmadan ve yılmadan zulme karşı koymaktır. Hak, hukuk, adalet ilkesine yapışmak, merhametli olmak ve sarayın değil, Muhsin Yazıcıoğlu’nun “adalet, adalet, adalet” çağrısına uymak her Alperenin şiarıdır.

İlgili Haberler