Bedelli askerlik affını getiren yasa teklifinin detayları belli oldu. Bedelli askerlik affı ne zaman yasalaşacak? Bedelli affından kimler yararlanabilecek?

Bedelli askerlik affını getiren yasa teklifinin detayları belli oldu. Bedelli askerlik affı ne zaman yasalaşacak? Bedelli affından kimler yararlanabilecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, bedelli askerlik affının ne zaman yasalaşacağı ve bedelli affından kimlerin yararlanabileceği merakla bekleniyordu. Yasa teklifinin detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra AKP’nin, askerlikte bedelli affını getiren yasa teklifini hazırladığı öğrenildi. Yasa teklifinin son şekli verilerek bugün vaya en geç önümüzdeki hafta başında TBMM Başkanlığına sunulması planlandığı kaydedildi. Teklifin TBMM tatile girmeden önce hızla yasalaşması sağlanacağı belirtildi.

Yasa teklifinin kapsamına giren genç sayısının da 550 bin civarında olduğu kaydedildi. Bu gençlerin önemli bir bölümünün yasa çıktıktan sonra bedelli askerlik için başvuru yapması öngörülüyor.

Peki bedelli affından kimler faydalanabilecek?

Hazırlanan teklifte bakaya, yoklama kaçağı ya da saklı olduğu için bedelli düzenlemeleri kapsamına alınmayan gençler, bir kereliğe mahsus olmak şartı ile yasadan faydalanabilecek. Bu gençler başvurup bedelini ödemek şartı ile bedelli askerlik yapabilecek. Bu şekilde haklarında devam eden yasal süreçler de sonlanmış olacak.

Döviz ile askerlik hakkı olan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvurup ücretini yatırmayan, işlemi yarım kalan yaklaşık 2 bin kişiye de af getirileceği konuşuluyor.

İlgili Haberler