Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı son dakika gelişmesi

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı son dakika gelişmesi
Bedelli askerlik başvuru süresi ile ilgili karara sona gelindi. Yarın yani 3 Kasım'da başvuru süresi uzatılacak mı sorusunun cevabı belli olacak. Askerlikle ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı son dakika gelişmesi

"Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı" gündemde sıkça sorulan bedelli askerlikle ilgili sona gelindi. Binlerce genç yarın açıklanacak olan kararı dört gözle bekliyor. Peki bedelli askerlikte son dakika gelişmeleri neler?

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

Henüz başvurularını tamamlayamamış bedelli askerlik bekleyenler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yaklaşık 700 bin lilinin başvurdurduğu bedelli askerlikte 4. dönem celp tarihleri ve başvuru süresinin uzatılması yarın net olarak belli olacak.

BEDELLİ ASKERLİKTE SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların sorguladığı 4. celp dönemi, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan planlamanın ardından adayların erişimine açılacak. Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. Başvurular e-devlet adresinden yapılacak. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek;

1. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

BEDELİİ ASKERLİKTE SON RAKAM AÇIKLANDI

Bedelli askerlik uygulamasına yönelik çalışmalar, Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının ilgili birimlerinin katılımıyla yoğun şekilde devam ediyor. Sürece Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri de katkı sağlıyor.

Bedelli askerlikten faydalanmak üzere 722.949 başvuru yapıldığı gelen bilgiler arasında. Başvurularını yapanlardan 571.400 kişinin de parayı yatırdığı belirtiliyor. Şu ana kadar yapılan başvurular değerlendirildiğinde, bedelliden yaklaşık olarak 9 milyar TL gelir elde edildiği tahmin ediliyor.

ASKERLİK ŞUBELERİ HAFTA SONU AÇIK MI

Milli Savunma Bakanlığınca bedelli askerlik başvuruları nedeniyle askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edileceği bildirildi.  4 Kasım Pazar günü de açık olacak Ziraat Bankası da mesai saatleri 10:00-17:00 arasında olacağını duyurdu. 

ZİRAAT BANKASI HAFTA SONU DA AÇIK OLACAK

Ziraat Bankası hafta sonu da Bedelli Askerlik ödemelerini almaya devam edecek.

Yapılan açıklamada, "Bedelli askerlik hizmeti başvuruları için askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek olması nedeniyle, Bankamız da 81 ildeki ve KKTC’deki toplam 127 şubesi ile 3 Kasım Cumartesi ve 4 Kasım Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında bedelli askerlik ödemelerini almaya devam edecektir. 3 Kasım Cumartesi ve 4 Kasım Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak Şubelerimiz www.ziraatbank.com.tr internet sitesinden öğrenilebilecektir." denildi.