Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli son gün

Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli son gün
Bedelli askerlik ile ilgili son dakika haberleri arda arda geliyor. En çok merak edilenlerden biri de bedelli celp dönemleri ve son başvuru tarihi ne zaman oldu? Bedelli 4. celp dönemleri ile ilgili son dakika gelişmeleri

Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli son gün

Bedelli askerliğe başvuranların büyük bir heyecanla beklediği celp dönemleri ne zaman açıklanıyor, belli oldu mu? Bedelli askerlik son başvuru tarihi ne zaman? 29 Ekim'de askerlik şubesi açık olacak mı? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz gün bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410. Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız." dedi. 4. celp dönemi ise 3 Kasım'da Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından belli olacak. Başvurular e-devlet adresinden yapılıyor. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek; Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir son dakika bedelli askerlik açıklaması geldi.

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ BELLİ OLDU MU

Bedelli askerlik ile ilgili en önemli soruların başında celp dönemlerinin belli olup olmadığı.  İlk üç celp döneminde silah altına alınan adayların sevk tarihleri ve birlikleri E-devlet üzerinden adayların bilgisine sunulmuştu. İlk celp döneminde silah altına alınan adaylar askerlik görevini tamamladı. 5 Ekim tarihinde terhis olan adayların ardından 6 ekim tarihinde ikinci celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar birliklerine teslim olmaya başladı. 3. celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar ise 27 Ekim tarihinden itibaren tertip edildikleri birliklere teslim olacak. 4. celp dönemi ise 3 Kasım'da Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından belli olacak.  Karar sonuçlanır sonuçlanmaz haberimizde olacak.

BEDELLİ ASKERLİK SON BAŞVURU TARİHİ NE  ZAMAN?

Başvurular 3 Kasım 2018 tarihinde sonlanacağı bildirildi. 

29 EKİM'DE ASKERLİK ŞUBELERİ AÇIK MI?-TIKLAYIN

Pazartesi gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda askerlik şubelerinin açık mı? Detayları öğrenmek için haberimizin üst kısmında bulunan linki tıklayarak öğrenebilirsiniz.

bedel.jpg

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHLERİ NE ZAMAN

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018'de e-Devlet'te ilan edilecek. İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

Bedelli askerlik celp dönemi yerleri e-devlet ilanı

Birinci celp dönemi tarihi - 15 Eylül 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 28 Ağustos 2018

İkinci celp dönemi tarihi - 6 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 6 Eylül 2018

Üçüncü celp dönemi tarihi - 27 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 27 Eylül 2018.

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile  "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

"BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ 633 BİN 844 KİŞİ BAŞVURUSUNU TAMAMLADI" 
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, bedelli askerlikle ilgili son müracaat tarihi olan 3 Kasım 2018 itibariyle 633 bin 844 kişi başvurusunu tamamladı bilgisine de yer verildi. 

İlgili Haberler