Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu
2021'in ilk yarısında bedelli askerlik yapacaklar için ödenecek ücret belli oldu. Buna göre, Geçen yılın ikinci yarısında 37.070 TL olan bedelli askerlik ücretleri 2021 yılının ilk yarısında 39.788 TL'ye yükseldi. Gurbetçilerin ödeyeceği dövizle askerlik bedeli ise başvuruyu yaptıkları tarihteki döviz kuru esas alınarak hesaplanacak.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Bedelli askerlik yapacakların merakla beklediği 2021 yılı bedelli askerlik ücretleri belli oldu.

BİR YILDA YÜZDE 13.50 ARTTI

Geçen yılın ikinci yarısında 37.070 TL olan bedelli askerlik ücretleri, 021 yılının ilk yarısında 39.788 TL olarak uygulanacak. Bu artışla birlikte, geçen yılın ocak-haziran döneminde 35.054 TL olan bedelli askerlik ücreti son bir yılda yüzde 13.50 oranında arttı.

YURTDIŞI İÇİN DE DÜZENLEME YAPILDI

Yurt dışında yaşayan ve bedelli askerlik yapacaklar için de bir düzenlemeye gidildi. Askerlik başvurusu yapan gurbetçinin ödeyeceği para tutarı, Merkez Bankası'nca yılın ilk mesai günü tespit edilen döviz alış kuruna göre euro veya karşılığı konvertibl döviz olarak hesaplanıyor.

BAŞVURU TARİHİ ESAS ALINACAK

Bu arada AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya imzasıyla Meclis'e bir yasa teklifi sunuldu. Teklif, gurbetçilerin ödeyeceği dövizle askerlik bedelinin, başvuruyu yaptıkları tarihteki döviz kuru esas alınarak hesaplanmasını öngörüyor.