Bedri Yaşar: Yeniçağ’ı hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda neden göremiyoruz

Bedri Yaşar: Yeniçağ’ı hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda neden göremiyoruz
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Yeniçağ gazetesine hiçbir kurum ve kuruluşta yer verilmemesine tepki göstererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda partisi adına söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yaşar, Yeniçağ gazetesine Türk Hava Yolları dahil hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda yer verilmemesine dikkat çekerek “Bunu bu kurumlara sokmamanın hiç kimseye bir faydası yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Yaşar'ın açıklamaları şu şekilde:

“Ne kadar yasakçı politika izlersek bunun karşılığı olarak bu yasak yayınlara ilginin arttığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla, imkânı ve fırsatı olan her yerde, özellikle genel müdürlerin, Türk Hava Yolları da dahil, mesela biz Yeniçağ’ı hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda göremiyoruz. Değerli arkadaşlar, Hükûmet bunun yayınına izin vermişse, ilgili kurumlar izin vermişse bunları yasaklamanın, bunu bu kurumlara sokmamanın hiç kimseye bir faydası yok. Üzerine, önüne set koyduğunuz her şey bu işi daha cazip hâle getirir.

Yine, bu kapsamda, özellikle bu tür yayınlardan bahsederken şu an TRT bir yayın yapıyor, özellikle bu uzaktan eğitimle ilgili ciddi sorunlar var, bu on beş dakikalık süre yeterli olmuyor. Kaldı ki sizin sağladığınız 3 gigabaytlık internet de yeterli değil. Özellikle kırsal kesimlerde bunun izlenebilirliği yok; televizyon yok, bilgisayar yok, sadece babaların elindeki telefonla bunları takip etmeye çalışıyorlar ki bu da bugünkü şartlarda çok ciddi problemler oluşturmakta.

Kaldı ki özürlülerle ilgili, sadece işin o kısmı değil, özürlülerin eğitimiyle ilgili de ciddi problemler var. Bunların üzerinde durulması lazım. Niye bu konuya giriyoruz? Bakın, bugün konuştuğumuz yasa tasarısı dahil tümü korona virüsün bir sonucudur. Neticede bugün bilemiyorum bu 90 bin kişinin içerisinde kaç tane kader mahkûmu var, hırsızlıktan, yolsuzluktan dışarı çıkacak kaç kişi var bilmiyorum ama bugün esnafın sayısına bakarsanız, çiftçinin sayısına bakarsanız, sanatkârın sayısına bakarsınız, nelerle muhatap olduğumuzu daha iyi anlarsınız. Biz altı gündür bu yasayla uğraşıyoruz. İnşallah bundan sonraki gündemlerde de diğer grupların problemleriyle hemhâl oluruz, onlarla istişare etmeye çalışırız, onlara birer çözüm üretmeye çalışırız. Burada Sayın Grup Başkan Vekili dedi ki “İşte maddelerin üzerinde konuşulmuyor.”