Behiç Çelik: “Halkın Feryadını duyan yok”

Behiç Çelik: “Halkın Feryadını duyan yok”
İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi, “Yerel seçimler öncesi siyasilerin odaklandığı tek konu yüksek oranda belediye kazanmak. Halkın feryadını duyan yok” dedi.

Behiç Çelik: “Halkın Feryadını duyan yok”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Meclis’te yaptığı konuşmada, iktidarın tarım politikasının olmadığını söyledi. Çelik “Halkımıza ‘Domates, biber yemeyin.’ diyen bir Tarım Bakanımız mevcuttur. Afet elbette pahalılık yaratır ama böylesi hoyrat ve partizan bir iktidar iradesi bunu aşacak bir kararlılık gösteremiyor, tam tersine faturayı halka, üreticiye ve komisyoncuya kesiyor; bu kabul edilemez.” dedi. Behiç çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yok hallermiş, spekülatörmüş, bunlar boş uğraşlar. TARSİM'i geliştirelim, Hal Kanunu'nu üretici lehine yeniden düzenleyelim, bölünmüş tarım arazilerini bütünleyelim, seraları daha korunaklı hâle getirelim, daha iyi koruyalım, üreticiye ucuz kredi, ucuz tohum, ucuz mazot, ucuz ilaç verelim ve sonuçta da zabıta ekonomisinden vazgeçelim. Bunlar yapılıyor mu? Bunlar yapılmıyor.”

“HALKIN ORTAK KULLANIM ALANLARI PARSEL PARSEL SATILDI”

“Bunun yanında, yerel yönetim seçimlerine iki ay kala tüm devlet ricalinin, siyasilerin odaklandığı husus, sadece nasıl olursa olsun en yüksek oranda belediye kazanmak. Halkın feryadını duyan yok; ne olursa olsun daha çok belediye, daha çok belediye, daha çok belediye. Ama vadiler doldurulmuş, dereler imara açılmış, deniz kıyıları, doğal kumul sahaları çok katlılara açılmış, metrekareye düşen kişi sayısı maksimum düzeye çıkmış, betonlaşma acımasızca toprağı kaplamış, ormanlar, korular, parklar tahrip edilmiş, kısaca bütün şehirlere ihanet edilmiş, ortak kullanım alanları yapılaşmaya verilerek parsel parsel satılmıştır.”