"Bekarlık Vergisi" iddiası sosyal medyada kısa sürede gündem oldu

"Bekarlık Vergisi" iddiası sosyal medyada kısa sürede gündem oldu
Bir haber sitesinde yer alan “AKP’den yeni yasa teklifi: Evde kalma vergisi getiriliyor” haberi sosyal medyada kısa sürede ilgi gördü. Sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden “#bekarlikvergisi” etiketiyle binlerce Tweet atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “Evlenmeyip evde kalıyor” sözlerinin ardından bir medya kuruluşunda yer alan “Bekarlık Vergisi” haberi sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Özellikle sosyal medya kullanıcıları söz konusu iddia ile ilgili kısa sürede binlerce Tweet atıldı.  
Twitter kullanıcıları ‘Evlilikte yaşa takılanlar’ ile ‘bekarlık vergisi’, ‘evde kalma vergisi’ ile ilgili tweet atarken konuyla ilgili herhangi bir yasa teklifinin olmadığı da biliniyor.

Bekarlık Vergisi’ne dair bazı sitelerde paylaşılan haberlerde, “AKP Grubu, Erdoğan’ın “Evlenmeyip evde kalıyorlar” diyerek eleştirdiği gençlere yaptırım uygulanmasına karar verdi. Hazırlanan yasa teklif onaylanırsa evde kalanlar kademeli olarak artacak şekilde vergilendirilecek” ifadeleri kullanılmıştı.

Sosyal paylaşım ağı Twitter'da konuya ilişkin "#bekarlikvergisi" etiketiyle kısa sürede on binlerce Tweet atıldı. Paylaşımlardan öne çıkanlar şöyle: