Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Bekçilik mülakat sonuçları için geri sayım başladı. Peki bekçilik mülakat sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak. Mülakatı kazanan bekçi adaylarını nasıl bir süreç bekliyor. İşte adayların kaçırmaması gerektiği önemli notlar...

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Binlerce bekçi olmak isteyen vatandaşlar Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak diye soruyor. Polis Akademisi bekçilik için yazılı sınavı gerçekleştirmişti. Hemen ardından ise fiziki yeterlilik ve sözlü mülakatları yapılmıştı. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 

Polis Akademisi henüz mülakat sonuçlarını yayınlamadı fakat sonuçların 1 ay içerisinde https://www.pa.edu.tr sitesinden veya www.yenicag.com.tr üzerinden bakabilirsiniz. 

BEKÇİLİK SINAVINA GİREN ADAYLARA ÖNEMLİ BİLGİLER

Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Bekçilik mülakat sınav sonuçları ile ilgili detaylar ve son dakika bilgileri haberimizde.