Bekir Coşkun'dan çok sert çıkış

Bekir Coşkun'dan çok sert çıkış
Bekir Çoşkun bir yazısı nedeni ile hakkında başlatılan soruşturma için çok sert açıklamada bulundu. “Her satırın hesabını veririm” diyen Çoşkun, “Millete hakaret edenler bu ilkel anayasayı milletin önüne koyanlardır” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığının açtığı dava ile ilgili şöyle konuştu:

Zulmün sahibi mağduru oynamaya başladı. Benim yazım milletle ilgili değil. Şu ‘evet' diye ortalığa düşerek yalakalık yapanlarla ilgili. Toplum için ne düşündüğüm daha yeni yazdığım 19 Ocak tarihli yazımda var. Orada ‘evet' diyecek vatandaşlar için “Partisini değiştirmesini istemeden… Kırmadan, incitmeden… Boynuna sarılarak, gözlerinin içine bakarak… İçtiğimiz suyun aynı dağdan geldiğini, her dilim ekmeği aynı vatan toprağının verdiğini anlatarak” ikna etmeliyiz diyorum. Ama laf batınca, yalaka millete dönüp “Bak sana ne dedi” diyor. Her satırımın hesabını veririm. Herşeye rağmen savcılara yargıçlara güvenim var.”

Savcılık, Bekir Coşkun'un “Evet-Hayır'' başlıklı 31 Ocak tarihinde yayınlanan yazısı için, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.