Bekir Pakdemirli'den hayvan ithalatı açıklaması

Bekir Pakdemirli'den hayvan ithalatı açıklaması
İki yılda 1 milyon 600 bin baş hayvan ithalatına imza atan arım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kimsenin, besicimizin, üreticimizin, yetiştiricimizin ekmeğiyle oynanmasına müsade etmeyeceğiz" dedi.

2018 yılında 1 milyon 200 bin baş besilik hayvan ithal ederek rekor kırarken, 2019 yılında da 400 bin civarında besilik hayvan ithalatına imza atarak besiciyi zor durumda bırakan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kimsenin, besicilerin, üreticilerin ve yetiştiricilerin ekmeğiyle oynanmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Hayvan ithalatının sonlandırılması konusunda son derece kararlıyız." dedi.

Pakdemirli, termal otelde düzenlenen sektör değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ı marka şehir olarak görmekten memnun olduğunu söyledi.

Pakdemirli, şunları söyledi:

"Hayvan ithalatının sonlandırılması konusunda son derece kararlıyız. Kimsenin, besicimizin, üreticimizin, yetiştiricimizin ekmeğiyle oynanmasına müsade etmeyeceğiz. 26 Ekim'den itibaren başvuru almıyoruz. Eski başvurulardan gelen hayvanları yeni başvuruya alıyormuşçasına sektörü yanlış yönlendirmek isteyen bazıları ne yazık ki var.

Tekrar söylüyorum, 26 Ekim'den itibaren yeni başvuru almıyoruz. İhtiyaç olmadığı sürece de bunu da böyle devam ettireceğiz."

Pakdemirli, 2018 yılına göre 2019'da canlı hayvan ithalatının yarı yarıya azaldığını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Aynı hassasiyetle 2020'de de besicimizin, yetiştiricimizin para kazanması maksadıyla bu hassasiyetimizi de sürdüreceğiz. Bir ihtiyaç olmadığı sürece de sosyal sorumluluk projeleri haricinde herhangi bir şekilde et ithalatına da girmeyeceğiz. Canlı hayvan ithalatına da mümkün mertebe müsade etmeme konusunda kararlılığımız var.

Buzağı ölümlerini engellemek konusunda yaptığımız çalışmalarımızı da inşallah çok yakın bir zamanda yaygınlaştırmış olacağız."

İlgili Haberler