Beklenmeyen gelişme altın fiyatlarını yükseltti

Beklenmeyen gelişme altın fiyatlarını yükseltti
ABD Başkanı Joe Biden'in 1,9 trilyon dolarlık korona virüs destek paketinin ABD Temsilciler Meclisi'nden geçmesi ve ABD Doları'nın zayıflaması ile birlikte altın fiyatı 1.750 doların üzerine çıktı. Analistler, yukarı hareketin devam için 1760-1765 dolar desteğinin geçilmesi gerektiğini ifade ediyor.

ABD Doları''nın zayıflaması ve 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs yardım paketinin ABD Temsilciler Meclisi''nden geçmesi altın fiyatını yükseltti. Cuma günü son 8 ayın en düşük seviyelerini test eden spot altın fiyatı bu sabah 1751,69 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Spot altın fiyatı Cuma günü yüzde 3''ten fazla düşüş göstermiş ve Şubat ayı Kasım 2016''dan bu yana yaşanan en kötü ay olarak kayıtlara geçmişti. Analistler, ABD Hazine kağıdı getirilerinin aşağı gelmesi ve ABD Doları''nın zayıflamasını altın fiyatına destek verdiğini ifade ediyorlar.

Yukarı hareketin devam için 1760-1765 dolar desteğinin geçilmesi gerektiğini ifade eden analistler, 1740 doların altına gelinmesi halinde yeniden 1726 dolar desteğinin test edilebileceğine dikkat çekiyorlar.

İlgili Haberler