Belediye araçları özel hizmet için kullanıldı!

Belediye araçları özel hizmet için kullanıldı!
Ankara Büyükşehir Belediyesinin AKP’de olduğu dönemde belediye ve iştirakleri için kiralanan araçların, mesai dışında özel işler için kullanıldığı belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla sayısı 701 azaltılan belediye bünyesindeki kiralık araçların, önceki dönemde mesai dışı gün ve saatlerde özel amaçlarla kullanıldığı belirlendi. Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla kiralanan ve iştiraklere tahsis edilen araçlara ilişkin hazırlanan görevlendirme formlarının dijital olarak kayda alınması amacıyla hazırlanan yazılım yeni yönetimin kararı ile Nisan 2019 itibarıyla hayata geçirildi.

ARAÇ SAYISI AZALTILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Kamu kaynaklarının verimli ve etkin kullanımını sağlamak” amacıyla görevinin ilk ayında başlattığı çalışmalar kapsamında, belediye bünyesindeki kiralık araç sayısı 701 azaltıldı. 31 Mart 2019 tarihinin öncesinde bin 953 olan kiralık araç sayısı, bin 252’ye indirildi.

3 BİN 500 TL MALİYET

Önceki dönemlerde belediyenin aylık araç kiralama bedelinin 2 bin 750 TL olduğu öğrenilirken bir aracının ortalama aylık maliyetinin ise 3 bin 500 TL olduğu ifade edildi. EGO ve ASKİ başta olmak üzere, belediye iştiraklerindeki kiralık araç sayısının azaltılması ile yıllık ortalama 30 milyon TL tasarruf sağlandığı belirtildi.

HAFTA SONU KULLANILAN ARAÇLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılına ilişkin mali hesaplarını inceleyen Sayıştay’ın tespiti de kamu hizmeti sağlamak için kullanılması gereken taşıtların amacı dışında kullanıldığını ortaya koydu. Sayıştay denetçileri, ulusal bayramlarda, genel tatil günlerinde ve hafta sonlarında kullanılan taşıtlara ilişkin görevlendirme yazısı düzenlenmediğini belirledi.

Görevlendirme yazıları olmayan ve araç takip formları düzenlenmeyen taşıtlara ilişkin, “Kişisel kullanım-Kamu kullanım” ayrımının yapılamadığı saptandı. Düzenli şekilde hafta sonları ve tatil günlerinde kullanılan bazı araçların takip edilmemesinin suiistimalin önünü açtığı vurgulandı.

GÖKÇEK CiPİ İADE ETMEDİ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından 23 yıl yürüttüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek, belediyeye ait zırhlı cipi kullanmaya devam ediyor.