Belediye başkanı karantinaya alındı, keresteci vekili durumu fırsata çevirdi, ooo hayırlı işler vekil başkan

Belediye başkanı karantinaya alındı, keresteci vekili durumu fırsata çevirdi, ooo hayırlı işler vekil başkan
Çorum Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen korona olduğu için karantinaya alındı. Zeki Şen’in karantinadayken yerine vekalet eden meclis üyesi İbrahim Eken durumu fırsata çevirdi. Kereste ticareti yapan İbrahim Eken’in ilçe merasındaki ağaçları kestirdiği iddia edildi. 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Çorum'un Kargı ilçesi CHP Belediye meclis üyesi Sonay Ergül, AKP’li Kargı Belediye Başkan vekili İbrahim Eken'in ilçe merasındaki ağaçları kestiğini iddia etti. Belediye Başkanı Zeki Şen’in korona olduğu gerekçesiyle karantina da olduğunu belirten Ergül, yerine vekaleten bakan Başkan Vekili ve aynı zamanda kereste ticareti ile uğraşan İbrahim Eken'in baktığını ve meradaki ağaçları da onun kestirdiğini ileri sürdü.

‘BU AĞAÇ KATLİAMINA KİMLER TARAFINDAN İZİN VERİLDİ’

Bölgede yaşayan ve hayvancılık yapan vatandaşlarla görüşmeye gittiğinde meradaki ağaçların kesildiğini fark ettiğini söyleyen Sonay Ergül, fotoğraflar çekerek sosyal medya hesabından paylaştı. Belediye Başkanı Zeki Şen’in karantinada olduğu bir dönemde meydana gelen olayın dikkat çektiğini dile getiren Ergül,

“Sayın Belediye Başkanı Zeki Şen’nin karantina altında olduğu bir dönemde yerine bakan şahsın keresteci olması, mera alanlarına müdahale hakkının belediyelerde olup olmadığını, zamanında kafe ihalesine kendisi girmesi gibi bir yanlış içinde olabilir mi? Kargı halkı, bu ağaç katliamına kimler tarafından izin verildiğini, belediyenin yetki alanının ne kadarlık bir alanda olduğunu merak etmektedir? Bu meraların korunması için gereken takibe devam edeceğiz. Halkımızın menfaatine olan her konu yasalar çerçevesinde bizim mücadele konumuz olacaktır” ifadelerini kullandı.

agac-akp-sha-16-9-1605593690-880x495.jpg

‘AĞAÇLAR ÇÜRÜMÜŞ, DEVRİLİP ZARAR VEREBİLİRDİ’

Kargı Belediye başkan vekili İbrahim Eken ise, Sonay Ergül'ün iddialarının asılsız olduğunu ifade ederek, “Ağaçlar çürümüştü, devrilip insanlara zarar verebilirdi. Kestiği ağaçlar belediye alan sınırları içerisindedir. Meradan ağaç kesilmemiştir. Sonay Ergül boş boş konuşuyor” diye konuştu.

SİLAHLI SALDIRI İDDİASI

CHP Belediye Meclis üyesi Sonay Ergül, geçtiğimiz Mayıs ayında AKP’li meclisi üyesi İbrahim Eken'in gece yarısı yaylaya giderken aracının önünü kestiğini ve silahlı saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.