Belediye Başkanından Ülkücü kıyımı

Belediye Başkanından Ülkücü kıyımı
MHP'li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Haziran'da düzenlenen Olağanüstü Tüzük Kurultayına katılan partililere savaş açtı.

MHP Genel Merkezi'nin Kurultay isteyen partililere yönelik izlediği sert tutum MHP'li Karabük Belediyesinde Ülkücülerin işten atılmaya başlamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Bugüne kadar parti içinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarında rengini belli etmeyen isimlerden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Seçimli kurultayın zora girmesinin ardından Genel Merkeze muhalif isimlere adeta savaş açtı. 19 Haziran’da gerçekleşen kurultaya Karabük’ten katılan isimler arasında yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Kara Veteriner işlerinde ki Hayvan Barınaklarına gönderilirken yine SYM sorumlularından Hatice Güven Çelik'in iş akdi feshedildi. Karabük'de başlayan bu Ülkücü kıyımı ile ilgili MHP'li başkandan henüz bir açıklama gelmezken, Rafet Vergili'ye hem şehirden hem de Ülkücü Camiadan tepki yağıyor.

İL BAŞKANININ İSTİFASINI İSTEDİ

MHP'li Belediye Başkanının, İl Başkanı Burhanettin Arslan'a da istifa etmesi yönünde baskı yaptığı bilinirken, Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu parti de senin fikrini kabul etmeyen düşüncelerini onaylamayan düşman değildir ve hiçbir birey senin gibi düşünmek zorunda değil!” ifadelerini kullandı.