Belediyelere, korona desteği

Belediyelere, korona desteği
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadele eden belediyelerin, borçlarına karşılık vergi geliri tahsilatından ayrılacak paylardan 3 ay kesintisi yapılmayacak.

Belediyelere destek kararı

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan korona virüs ile mücadele devam ediyor. Büyükşehirlerde,  belediyelerin öncülüğü ile gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle, hali hazırda borçları birikmiş olan belediyelerin yükü daha da katlanıyordu. 

Belediyeleri, kısa vadede de olsa rahatlatacak bir karar geldi. Buna göre belediyeler, il özel idareleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, nisan, mayıs ve haziran genel bütçe vergi gelirlerinden ödenecek paylar için kesinti oranı yüzde sıfır olacak. 

Belirtilen süre sonunda, kesinti oranları geçici 12'nci maddede yer alan hükümler çerçevesinde uygulanmaya devam edecek.