Belediyesi, İstanbul'u "Konstantinopolis" yaptı! Erdoğan'a haber verin..

Anlayamadığım, cevabını bulamadığım soru;

Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst makamında oturan siyasetçi, Yeni Zelanda'da vahşete imza atmış kahpe bir katili neden direk olarak muhatap alır?.. Meydanları bırakın, herhangi bir siyasi platformda "Cumhurbaşkanı" sıfatını taşıyan bir devlet adamının kanlı katili özneleştirerek siyaset yapmasının nedeni ne olabilir?.. Ya, katliamın video görüntülerini sansürsüz olarak miting meydanlarında göstermek, onu iç siyaset malzemesi yapmak!..

Vahşete tepkisiz kalınsın demiyorum. En ağır şekilde lanetlenmeli, tüm dünyayı ayağa kaldırmak için Türkiye lider ülke olmalıdır. Fakat,Yeni Zelanda'da meydana gelen bu üzücü olayın Türkiye'de seçim meydanlarında işleniş tarzında bir gariplik var. Öncelikle bu kahpe katilin çok iyi bir servis eğitiminden geçirildiğini kimse inkar edemez!.. Sonra, katilin yazdığı ve kamuoyuna servis edilen manifesto... Tepkisiz kalınabilinir mi?.. Elbette hayır!.. Ama işte, siyaset yaparken çok dikkatli olunmalı. Hem de çok !.. Ne diyor, R. Erdoğan miting meydanlarında, "Bin yıldır buradayız, inşallah kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinopolis yapamayacaksınız." Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, firesiz hepimiz bu sözlerin altına imza atar mıyız?.. Tereddütsüz atarız...

Ancaak!.. Erdoğan,miting meydanlarında bu konuşmaları yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın rezalet ötesi bir skandala imza attığından haberi olan var mı?.. Fotoğraflı belgeleriyle anlatayım;takan,-1.jpgİstanbul'da hava alanlarına yolcu taşıyan HAVABUS firması yolculara ücretsiz olarak "skyroad" adlı dergi dağıtıyor. Bu dergiye ilave olarak" Şehr-i keşfet, EXPLORE the city" broşürü de ücretsiz olarak sunuluyor. "Ee, ne mi var bunda?"..

Skandal ötesi broşürün arka yüzündeki haritada Fener Rum Patrikhanesi "ECUMENICAL PATRIARCHATE" (EKÜMENİK PATRİKHANE) olarak yazılmış. Daha ne olsun?.. Broşürün ön yüzünde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin nal gibi imzası var!.. HAVABUS firmasına ait otobüsleri, Türk vatandaşları ile birlikte yabancı ülkelerin vatandaşları da kullanıyor. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fener Rum Patrikhanesini bütün dünyaya "Ekümenik Patrikhane" olarak tanıtıyor ve sözde Konstantinopolis Patrikhanesi'ne açık destek veriyor.takan,-2.jpgRezalete büyük tepki gösteren Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Somut örneklerden anlaşılacağı üzere Erdoğan, 'İstanbul'u Konstantinopolis yapamayacaksınız' derken İstanbul, Konstantinopolis olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Ümit Yalım, "Peki Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesi'nin kullandığı Konstantinopolis ismini nasıl izah edecek" diye sorduktan sonra peş peşe örnekler sıraladı:

"Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 Ocak 2011'de Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da 3 Mart 2012'de  Fener Rum Patrikhanesini ziyaret etti. Ziyaret fotoğrafının yayınlandığı internet sitesinde Constantinople-Konstantinopolis yazılmış. İstanbul, Konstantinopolis yapılmış.takan,-3.jpgPatrikhane'nin internet sitesinde Bartholomeos'un biyografisi (özgeçmişi) yayınlanmış. Özgeçmiş sayfasında Bartholomeos'un unvanı, Konstantinopolis Başpiskoposu - Yeni Roma ve Ekümenik Patrik olarak yazılmış.takan,-4.jpgErdoğan, 'İstanbul'u Konstantinopolis yapamayacaksınız' diyor ama Fener Rum Patrikhanesi İstanbul'u Konstantinopolis yapmış. Erdoğan, sözde Konstantinopolis Başpiskoposu Bartholomeos ile değişik zamanlarda bir araya geldi. Erdoğan ve AKP Hükümeti bugüne kadar Bartholomeos ve Fener Rum Patrikhanesi'nin Konstantinopolis ismini kullanmasına engel olmadı. Erdoğan, sözde Konstantinopolis Başpiskoposu unvanını kullanan Bartholomeos'u, 25 Nisan 2018'de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ederek Konstantinopolis'i zımnen ve hukuken tanımış oldu.takan,-5.jpgFatih Sultan Mehmet'in 1453 yılında tarihe gömdüğü Bizans/Konstantinopolis bayrağı Erdoğan'ın iktidarı döneminde Türk topraklarında dalgalanmaya başladı. Erdoğan, İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde dalgalanan  Bizans/Konstantinopolis bayraklarını nasıl izah edecek? Rum cemaatin olmadığı İznik ve Bursa'da 2004'de kurulan Konstantinopolis Metropolitliklerini nasıl izah edecek?Rum cemaatin olmadığı İzmir'de 2016'da kurulan Konstantinopolis Metropolitliğini nasıl izah edecek?."

Atalar ne güzel demiş ya;

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!..

 

Yazarın Diğer Yazıları