Belenenses - Benfica maçı dünya futbol tarihine geçti. Belenenses maça 9 kişi çıktı 6 kişi bitirdi. Kaleci bile forvet oynadı

Belenenses - Benfica maçı dünya futbol tarihine geçti. Belenenses maça 9 kişi çıktı 6 kişi bitirdi. Kaleci bile forvet oynadı
Portekiz Ligi'nde Belenenses ile Benfica arasında oynanan maç, dünya futbol tarihine geçti. Korona virüs vakası nedeniyle Benfica maçına 9 kişi çıkan Belenenses mücadeleden 7-0 mağlup ayrıldı.

Portekiz Premier Ligi''nin 12''nci haftasında Belenenses ile Benfica karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip Belenenses, takımda 14 kişinin korona virüs olması nedeniyle maça 9 kişi çıktı. Belenenses''in yakasını şanssızlık maç içerisinde de bırakmadı.

İKİ KALECİ 11''DE BAŞLADI

Belenenses''te iki kaleci de maça çıkarken; ilk yarıyı Benfica 7-0 önde tamamladı. Belenenses ikinci yarıya 7 kişi çıktı.

OYUNCU SAKATLANDI, MAÇ BİTTİ

Belenenses''li Alejandro Grimaldo santranın ardından sakatlanıp yerden kalkamayınca takım 6 kişi kaldı. Hakem maçı sona erdirdi, karşılaşma 7-0 Benfica''nın üstünlüğüyle sona erdi.

Benfica 12 maç sonrası puanını 31 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Üst üste ikinci maçını da kaybeden Belenenses ise 8 puanda kaldı.

"SAHAYA ÇIKMAYA MECBUR BIRAKILDIK"

Benfica başkanı Rui Costa ise maç sonrasında; "Kadrolar elimize gelene kadar rakibin 9 kişi çıkacağını bilmiyorduk. Ben de futbolcuydum, sahadakilerin ne hissettiğini anlıyorum. Bizi sahaya çıkmaya mecbur bıraktılar. Karar mekanizması devreye girmedi. Bu şartlarda sahaya çıkmak hoşumuza gitmedi. Portekiz futbolu adına utanç verici bir gece oldu." açıklamasını yaptı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

7-0 yenilen Belenenses-SAD Başkanı Rui Pedro Soares''in gözyaşlarını tutamadı. O anlar kameralara yansıdı.

UEFA DEVREYE GİRECEK Mİ?

Portekiz Futbol Federasyonu''nun bu maçın oynanması yönündeki kararı ise futbol dünyasında eleştirilere neden oldu.

Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa''nın birçok liginde pandemi döneminde "en az 13 oyuncu" kuralı geçerliydi. Kadrodaki oyuncu sayısı vakalar nedeniyle 12''ye düşerse maçın tatil edilmesi kararı alınacaktı.

UEFA''nın bu konuya el atıp Portekiz Futbol Federasyonu''ndan savunma isteme ihtimali söz konusu.