Ben gülünecek bir ortam göremiyorum

İdlib şehitlerimizi uğurluyoruz.

Şehitlerin ailelerinin evlerini gördünüz mü?

İktidar kürsülerden gülümseyerek anılar anlatırken, sıvası bile olmayan evlere bayrak asıldı. Ben bugüne kadar Boğaz kıyısındaki yalılara, villalara bayrak asıldığını hiç görmedim.

Ama söz konusu başkalarıysa…

2 Nisan 2005''te Papa II. Jean Paul''ün ölümüyle de ülkemizde bayraklar yarıya indi ve ulusal yas ilan edildi.

11 Mart 2011 tarihinde, Japonya''nın yaşadığı 9.0büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında da Türkiye''de milli yas ilan edildi.

8 Temmuz 2014''te, İsrail tarafından Filistin yerleşimlerine yönelik düzenlenen saldırı harekatında 1800''ü aşkın Filistinli''nin öldürülmesinin ardından Türkiye 3 günlük milli yas ilan etmişti.

23 Ocak 2015''te ölen Suudi Arabistan kralı Abdullah için de Türkiye''de 3 günlük milli yas ilan edildi.

24 Kasım 2017 tarihinde, Mısır''da Sina Cami saldırılarında hayatını kaybeden Mısırlılar için milli yas ilan edildi.

36 şehit verdik…

Yas ilan etmedik.

İçimiz kan ağlarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çıktı, Twitter adresinden ekonominin ne kadar iyi olduğunu anlatan bir takım rakamlar paylaştı.

Sonra silmek zorunda kaldı.

Saldırı olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortalarda gözükmedi. İki gün boyunca ne bir açıklama yaptı ne de bir konuşma.

Neden?

Bilinmiyor.

İki gün sonra yaptığı konuşmada da AKP''lilerin bile anlam veremediği şekilde mutluydu.Cumhurbaşkanı, Trump''la bir konuşmasını anlatarak hem kendisini hem de salondakileri güldürdü. Bu sırada TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman da "cebe indirme" anlamına gelen garip bir el hareketi yaptı.

Dahası...

CNN Türk, Erdoğan''ın "İdlib harekatımızda önceki gün vermiş olduğumuz şehit sayısı 34 daha sonra 36''ya çıktı" sözlerini montajlayarak Erdoğan''a sadece "34 şehit" dedirtti.

İktidar anlamsızca şehitlerin anısına karşı "sanki normalmiş"gibi bir davranış sergiledi. Böyle yapınca da "Acaba normalleştirmek mi istediler" diye de sormadan edemiyorum kendime. Sanki çatışmaların devam ettiği bölgeden kamuoyunu kötü haberlere hazırlar gibi…

Tam da bu sırada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada "27 Şubat''ta İdlib''deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir"dedi.

Umarım artık şehit vermeyiz.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları