"Benim ağrıma gidiyor, sizin ağrınıza gitmiyor mu?"

"Benim ağrıma gidiyor, sizin ağrınıza gitmiyor mu?"
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hükümetin Suriye politikasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Trump'ın açıklamalarının tehdit değil aşağılama olduğunu ifade eden Özkoç, "Ben Cumhuriyet çocuğuyum. Benim ağrıma gidiyor, sizin ağrınıza gitmiyor mu?" dedi.

"Bir ülkenin muhatabı başka bir ülke olmalıdır. Bizim muhatabımız terör örgütleri olamaz." diyen Özkoç, "Bize kimse ama kimse ABD de dahil ne yapacağımızı söyleyemez. Ne yapacağımızı yüzyıllara dayanan devlet kültürümüzle, tarihi birikimimizle biz biliriz." dedi.

Torba yasa gibi "torba tezkere" getirildiğini, her ülkenin kendine özgü koşullar taşıdığını belirten Özkoç, Meclisin elinden birine "evet" birine "hayır" deme tercihinin alındığını savundu.

"BENİM AĞRIMA GİDİYOR"

"Birlikte çözüm aradığınız ABD lideri dün bilgisayarı başında, tüm dünya nezdinde Türkiye'ye, size ültimatom verdi." ifadesini kullanan Özkoç, "Tehdit bile değil. Yekten Türkiye'yi aşağıladı. Ben Cumhuriyet çocuğuyum, bu ülkenin evladıyım. Benim ağrıma gidiyor, sizin ağrınıza gitmiyor mu?" diye sordu.

Hükümete bazı uyarılarda bulanacaklarını belirten Özkoç, şunları kaydetti:

"Bütün görüşmelerde Suriye'de toprak bütünlüğüne duyulan saygıyı tekrarlamalıyız. Harekatın amacını, süresini ve öngörülen sonuçlarını açıklamalıyız. Suriye, Şam ile Esad ile aracısız konuşmayı başarmalıyız.

PKK, IŞİD ve tüm terör örgütlerine karşı sınır güvenliğimiz önemlidir, korumalıyız. Bölge halkının can ve mal güvenliğini garanti etmeliyiz. Adaletli olacağımızı, Türk askerinin adalet dışında bir zulme asla alet olmayacağını bölge halkına iyi anlatmalıyız. Kimseye ayrımcılık yamayacağımızın sözünü vermeliyiz.

İç politikada savaştan çıkar sağlayan tutumu bir kenara bırakmalıyız. Çocukların kanı üzerinden siyasi hatalarınızı asla temizlemeye kalkmamalısınız.

Yanlış dış politikanız nedeniyle bugüne kadar karşı karşıya kaldığımız bir gerçek var, bizim askerlerimiz maalesef orada. Onların can güvenliği ve hayatı, bizim her şeyimizdir. 'Hayır' demememizin, evlatlarımız için olduğunu gayet iyi bilin; vatanımız, onurumuz için olduğunu gayet iyi bilin; bölgenin barışı için olduğunu gayet iyi bilin. Biz, vatanın, milletimizin, ordumuzun, bayrağımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Siz de artık gerçekleri görün ve emperyalistlerin eş başkanlığını yapmaktan vazgeçin."