“Beraat kararı saldırganlara ne yaparsanız AKP arkanızdadır mesajıdır!”

“Beraat kararı saldırganlara ne yaparsanız AKP arkanızdadır mesajıdır!”
İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası basın açıklaması yapan Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, Yeniçağ yazarı Demirağ'a saldıranların serbest bırakılmasına ilişkin, "Ne yaparsanız yapın, AK Parti arkanızdadır mesajı verilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde toplandı.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ'a gerçekleştirilen sopalı saldırıyı gerçekleştiren zanlıların serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Yargının jet hızıyla verdiği beraat kararları ile, muhalefete “ayağınızı denk alın”, “haddinizi aşmayın”, saldırganlara da “ne yaparsanız yapın, AK Parti arkanızdadır” mesajı verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Paçacı'nın açıklamaları özetle şöyle:

"Son günlerde yaşanan İstanbul Seçimlerinin yenilenmesi faciası, Yüksek Seçim Kurulu’nun AK Partinin yargısı gibi hareket etmesi bardağı taşıran damlalar olmuş, bu kötü gidişi hızlandırmıştır.

Devlet dediğimiz organizasyonun temeli hukuktur. Hukukun üstünlüğü, yargının adil, tarafsız ve güvenilir olması esastır. Şayet yargı siyasallaşır ve hukuk ortadan kalkarsa o devletin yaşaması mümkün değildir.

Etin kokmuş olması bir son değildir, ama tuzun kokmuş olması, yolun sonuna gelindiğinin işaretidir.

Demokrasiyi işler halde tutmanın gereklerinden birisi de, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin yaşatılması ve hangi partiden olursa olsun siyasetçi kimliğinin itibarının korunmasıdır.

Her zaman söylüyoruz:

İktidar her rejimde, muhalefet sadece demokrasilerde vardır. Muktedir erkin bir vazifesi de, demokrasi adına kendisine farklı bakış açıları sunan muhalefetin mevcudiyetini muhafaza etmektir.

Maalesef, AK Parti, tek adam rejimi ve ele geçirdiği sonsuz iktidar gücü ile “güç zehirlenmesi” hastalığına tutulmuştur.

Bırakın farklı sesleri muhafaza etmeyi, bu sesleri susturmak üzere her yolu mübah sayan siyasi sapkınlığın içine düşmüştür.

Sayın Genel Başkanımızın, bir gece vakti, evinin önüne kadar giden şer güçler, Sayın Kılıçtaroğlu’nu linç etmek üzere kalkan eller, atılan nefret çığlıkları ve gazeteci Yavuz Selim DEMİRAĞ’a öldürme kastıyla vurulan sopalar, toplumumuzu büyük bir kaygıya ve korkuya sevk etmiştir.

Ama asıl vahim olan, bu saldırılara “Dur” demesi gereken hükümetin ve yargının yanlış yerde konuşlanması ve mağdur yerine, saldırganların yanında saf tutmasıdır.

Maalesef, saldırganlar, hukuk önünde cezasız kalmıştır. Bunun yıkıcı tesirleri önümüzdeki süreçte görülecektir.

Yargının jet hızıyla verdiği beraat kararları ile, muhalefete “ayağınızı denk alın”, “haddinizi aşmayın”, saldırganlara da “ne yaparsanız yapın, AK Parti arkanızdadır” mesajı verilmektedir.

Bu algı toplumda derinlik kazandığı takdirde, milletimizin bir arada yaşama arzusu ve kararlılığında “telafisi mümkün olmayacak zararlara” yol açacaktır.

Bu konuda hükümeti ve hükümet yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz."