Berat Albayrak açıkladı! KYK borçları silinecek mi?

Berat Albayrak açıkladı! KYK borçları silinecek mi?
KYK kredisi borcu bulunan milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Peki, KYK borçları silinecek mi?

Üniversite eğitimi alırken maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan geri ödemeli olarak aldığı KYK kredi borçları rekor seviyeye dayandı. İşsizliğin tırmanmasıyla kredi borçlarını ödeyemeyen milyonlarca üniversite mezunu genç, KYK borçlarına af gelmesini bekliyordu. Peki, KYK borçları silinecek mi? Detaylar haberimizde.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrencilerin zorunlu giderleri için geri ödemeli olarak verdiği KYK bursu borçları ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Bakan Albayrak, KYK burs borçları ile ilgili açıklamada bulundu. Üniversite mezunu gençler de bu açıklama üzerine ‘KYK borçları siliniyor mu?’ diye araştırma yapmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yönelik borçlarla ilgili olarak adım atılacağı sinyalini verdi. Albayrak, “Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” dedi.