Berat Albayrak McKinsey'le ilgili ne demişti?

Berat Albayrak McKinsey'le ilgili ne demişti?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, McKinsey konusuyla ilgili yöneltilen eleştirilere cevaben "Yorumlar cehaletten değilse ihanettendir" ifadelerini kullanmıştı.

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada tartışmalara konu olan McKinsey'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.

McKinsey'den fikri danışmanlık dahi alınmayacağını söyleyen Erdoğan, "Bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz" şeklinde konuştu.

BERAT ALBAYRAK NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın bu sözlerinden kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında ABD'nin uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile anlaştıklarını duyurmuştu. 

"YORUMLAR CEHALETTEN DEĞİLSE İHANETTENDİR" DEMİŞTİ

McKinsey ile yapılan anlaşma kamuoyunda büyük tepki toplarken, Albayrak eleştirilere yönelik yaptığı açıklamada, "Birçok firmadan Dönüşüm Ofisi ile ilgili biz raporlama aldık. Sadece bu firmadan değil. Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama noktasında kendi milli aklımızı ortaya koyarak ofisi kurduk. Ofisin başında biz varız. Yarın öbür gün başka akıllara da soracağız. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettir!" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler