Berat Albayrak'tan ilginç dolar açıklaması!

Berat Albayrak'tan ilginç dolar açıklaması!
Hazine Bakanı Berat Albayrak, dalgalanan döviz kuru hakkında, "Dolar 10 lira olacak ya. 6-7 liradan yığalım dolarları sonra satarız. Çok beklersiniz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'da yaptığı konuşmada dolar alanları kastederek "Bol bol döviz alıp 6-7 liradan. Dolar 10 lira olacak ya. 6-7 liradan yığalım dolarları sonra satarız. Şimdi bunlar kara kara düşünüyor. Ne yapacağız? 'Kriz çıksa da, füze yağsa da satsak kâr etsek' Çok beklersiniz" dedi.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Türkiye olarak türlü türlü zorluklarla mücadele ettik. Ülkemize yönelik finansal dalgalanmalar karşısında güçlü duruş sergiledik.

— Son 2 ayda verdiğimiz hızlı reaksiyonlarla sıkıntıların üstesinden gelmeyi bildik. Şubat ocaktan 7 puan daha yukarıda. Mart şubattan daha iyi. Bu da gösteriyor ki ilk çeyrek çok daha iyi olacak. En kötü geride kaldı dememizin sebebi o.

— ​Birilerinin beklentisi Türkiye'nin diz çökmesiydi. 3-5 aylık bir süreçte önemli adımlar attı. 2019'un ilk çeyreği çok daha iyi bir büyüme rakamı geliyor. Cari açıkta beklediğimizden çok daha güçlü bir netice doğacak. İlk çeyrekte geçtiğimiz yılın son dönemindeki daralmayı dolduruyoruz.

"DOLAR TOPLAYANLAR ŞİMDİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR, ÇOK BEKLERSİNİZ"

— Seçim dönemine rağmen finansal istikrar, para ve mali politikadaki dik duruştan taviz vermedik. İhracat ve turizmde göstergeler çok olumlu. Kısa vadede ekonominin kırılganlığını azaltmaya yönelik birçok adım attık.

— Ekim sonrasında faizler 20'lere, 20'lerin altına inmeye başladı. Bu yeterli mi, değil. İş dünyası, işin siyasi ve operasyon tarafını çok iyi görüyor. 4.5 sene seçim yok, süreç çok daha istikrarlı bir döneme girecek.

"THY BATIYOR' DİYE MESAJ ATMIŞLAR"

— Hazine'de para bol, 2019'un finansmanını bitirdik. Enflasyonla mücadelede katı ve kararlıyız. Enflasyonu yüzde 19'lu seviyelere getirdik. Enflasyonu tek haneli sürece adım adım indireceğiz.

— Geçenlerde 'THY batıyor' diye mesaj atmışlar. 'Ya şunu bir araştırın bakalım' dedim, Facebook'tan şuradan buradan. Hemen savcılarımızla irtibata geçtik, kaynağına baktık ki enterasan bir hücre evinde birisi gözaltına alındı. Bir baktık yurt içi yurt dışı ilişkileri… İşin komik tarafı, bu mesajı attıktan sonra THY tarihin en büyük kârıyla dünyaya manşet oldu. Kimler söylüyor bunları, söyleyeyim mi? Bakın 2 kesim söylüyor.

"BUGÜN DÜNDEN, YARIN DA BUGÜNDEN İYİ OLACAK"

— Bir malum siyasi motivasyonla kötücül bir söylemle seçime gitmeye çalışan var, ikincisi ağustos-ekim-eylül aylarında bol bol döviz alıp 10-15'e satmaya çalışanlar. Ağustos-ekim aylarında dolar toplayanlar şimdi kara kara düşünüyor, çok beklersiniz.

— Çok daha güçlü bir istihdam rakamına doğru ilerliyoruz. Yeni sistemin etkisiyle reel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz.

— Yurt dışına gittiğimiz her yerde şaşkınlık var. Türkiye çok hızlı bir refleks gösterdi. Biz yeni başladık. Bugün dünden yarın da bugünden iyi olacak.