Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Berat Yüzbaşı...

FETÖ'cü hainlerin kendilerini kurtarma adına yaptıkları "itiraf"lar yüzünden binlerce masum, KHK ile işlerinden atıldılar. Son dönem "kontörlü arama" yüzünden aynı işlem yapılıyor. 8-10 yıl önce hiç tanımadığı, hiç bir zaman gitmedikleri illerden aranmışlar. Bir saniye bile görüşme yok. Ama sorgusuz-sualsiz atılanlar var. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı "Yeni bylock kullananları tesbit ettiklerini bunlardan 1680 kişinin kamu kuruluşlarında halen çalıştığını" açıkladı. Bylock ölçü ise 11 bin 700 kişi de "mor beyin" denilen sahte bylock çıkmış ve cezaevlerinden tahliye edilmiş, çoğu da beraat etmişti. Mor beyin gadrine uğrayan çok sayıda tanıdığım var. Emekli Albay Semih Ayan, haksızca 11.5 ay hapis yatmıştı. Eşi de KHK ile işinden atıldı. Suçsuzluğu kanıtlanınca geri döndüler. Geç gelen adalet, adalet olmasa da kendi yeğenlerimin başına da gelmişti. İki yıllık aradan sonra güç-bela döndüler. İşine dönemeyen yaklaşık 200 bin kişi daha var. Her gün yenileri ile tanışıyorum. Taksi şoförlüğü yapan Afrin Gazi'lerinden tutun, temizlikte çalışan ve hatta kağıt toplayan masum genç subaylar var. Garsonluk yapanlarla da karşılaştım. Aile desteği ile işsiz-güçsüz evde oturup adaletin tecelli edeceği günü bekleyenler de çok.

Evrensel hukuk da "suçun şahsiliği ilkesi" vardır. Dünyanın hiç bir yanında suç işleyenlerin aile bireyleri işten atılmaz. PKK'lı teröristlerin bile ailelerine uygulanmadı. Biz Balyoz kumpası esnasında "düşman savaş hukuku"na rastlamıştık. FETÖ'nün söz konusu uygulaması bu gün iktidar tarafından devam ettiriliyor. Babası, eşi 15 Temmuz darbesine şu veya bu şekilde bulaşmış diye, eşini, oğlunu, kızını, kardeşini ve hatta yeğenleri KHK ile atılan yüzbinden fazla insanın birinci, ikinci, üçüncü derece akrabaları ile kapsama alanları 2 milyonu geçmektedir.

Bunlardan birini, en bariz örneğini değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum. Yüzbaşı Vahit Berat Candar...

2004 yılında Maltepe Askeri Lisesinden, 2008'de ise Kara Harb Okulundan mezun. Babası da emekli Albay. Ailede FETÖ'nün zerresi yok. FETÖ'cü olmadığı için okullarda dereceye girememiş. 2014 ve 2015 yıllarında kurmay olmak için girdiği yazılı sınavlarda dereceye girmesine rağmen akademiye alınmamış. Berat Yüzbaşı üstelik "Tümgeneral Hamza Koçyiğit"in damadı... EDOK Kurmay Başkanı iken 15 Temmuz gecesi görevden alınıp, kuvvet emrine verilen Koçyiğit; ünlü EDOK Davasında Metin İyidil ve İhsan Yanıkoğlu ile beraber ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Dosya şu an İstinaf da, Yargıtay'da bozularak beraat edeceklerine inanıyorum. 2008 mezunu genç Berat Teğmen, 2009'da yeni mezun Gülşah Teğmen'e aşık olur. Yaklaşık 7 ay flört döneminden sonra 19 Aralık 2009'da şu an I. Ordu Komutanı olan o dönem ki Tümgeneral Musa Arsever'in taktığı yüzük ile nişanlanırlar. Yani FETÖ'cüler gibi "katalog evliliği" yapmamıştır. 19 aylık nişanlılık döneminden sonra 10 Temmuz 2011 tarihinde evlenmişlerdir. Teğmen Gülşah Koçyiğit artık Candar soyadını almıştır. General kızı ve damadı hiç torpilli görevlerde bulunmadıkları gibi en zor yerlerde çalışmışlar. Subaylık sicil notları hep FETÖ'cü amirler tarafından düşük verilmiştir. FETÖ'cü subayların eşleri çalınan sorular sayesinde 100 tam puan alırken, Gülşah ve Berat 75'in altında kalmıştır. 15 Temmuz gecesinin önemli karargahlarından birisi de "Kara Havacılık Okulu"dur. Berat henüz teğmen iken 160 teğmen ile beraber helikopter pilotluğu önerilmesine rağmen Berat'ın bunu kabul etmeyişi K.K.K. Bilgi Sistemi ağında mevcuttur. Sadece bu bile "FETÖMETRE Kriterleri"ne göre, Berat'ın kesinlikle FETÖ'cü olmayacağının göstergesidir. Berat ve Gülşah çiftinin bir de çocukları var.

Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Aralık 2017 de henüz yargılama bitmeden ihraç edildi.

Hemen ardından Ocak 2018'de çıkan KHK ile babasından dolayı Üsteğmen Gülşah da ihraç edilir.

Ve nihayet Temmuz 2018'de Yüzbaşı Berat, eşinden ve kayınpederinden dolayı ihraç edilir.

Adalete bakar mısınız?

Ne yüzbaşı Berat ne de eşi üsteğmen Gülşah, general babaları yüzünden hiç bir zaman "Personel Temin Merkezi", yurt dışı görev, yüksek lisans eğitimi, dil kursları, personel-atama daireleri, istihbarat başkanlıkları gibi kritik olup FETÖ'cülerin çöreklendikleri yerlerde görev yapmadılar. Askeri liseler ve Harb okullarında Takım-Bölük Komutanlıkları yapmamışlardır. OHAL döneminde KHK ile sorgusuz-sualsiz mesleklerinden atılan Berat ve Gülşah çiftinin OHAL Komisyonuna verdikleri dilekçeye henüz cevap verilmedi!

Sözü fazla uzatmadan bu haksızlığı Türk kamuoyuna havale ediyor ve takipçisi olacağıma söz veriyorum... Ve bu arada, Şereflikoçhisar nüfusuna kayıtlı Hamza Koçyiğit'in 1970'li yıllarda Aksaray Ülkü Ocaklarında görevli olduğunun da bugün yüzlerce tanığı var. Hapishanelerde çok sayıda Milliyetçi-Atatürkçü subay, astsubay, uzman çavuş ve er olduğunun da altını çizsem kim ilgilenir ki...

 

Yazarın Diğer Yazıları