Bergama’da 36 tarla için satış kararı

Bergama’da 36 tarla için satış kararı
Bergama Belediyesi, ilçe genelinde 36 tarlayı satışa çıkardığını duyurdu. Arsaların toplam satış bedeli 13,5 milyon TL’yi geçtiği görüldü.

Dinçer IŞIKTAŞ-İZMİR\YENİÇAĞ

Resmi ilanlarda yer alan duyuruya göre Bergama Belediyesi satışa çıkardığı taşınmazlara yenilerini ekledi. İlçenin Kadıköy, Ferizler, Göçbeyli, Doğancı köylerindeki 36 taşınmaz ihale yoluyla satışa çıkarıldı.

Satışa çıkarılan araziler tapu kayıt yer alan bilgilere tarla statüsüne sahip. İhaleler ise 25 Ocak ve 26 Ocak tarihlerinde yapılacak.

3,2 MİLYONA KADAR ÇIKIYOR

Açık teklif usülü ile satışa çıkarılan tarım arazilerinin tahmin edilen toplam bedelleri 13 milyon 500 bin TL’yi geçiyor. Belirlenen en düşük satış fiyatı 27 bin TL ile Ferizler Köyü’ndeki bir tarım arazisine ait. En yüksek satış fiyatı ise 3,2 milyon TL ile Kadıköy Mahallesi’ndeki bir tarım arazine ait. Satışa çıkarılan tarım arazilerinin birim metrekare fiyatları ise 70-80 TL arasında değişiyor.

TOPLAM BÜYÜKLÜK 18 HEKTAR

Satışa çıkarılan tarım arazilerinin toplam büyüklüğü ise 18 hektarı geçiyor. Satışa çıkarılan araziler ise 398 metrekare ile 40 bin metrekare arasında değişiyor.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl, köy mallarının bir bölümünün satışını gerçekleştirdiği için eleştirilere maruz kalan Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi, yeni yıla, yeni satış kararlarıyla girmişti.

Bergama Belediyesi’nin 2022 yılı ilk meclisinde, köylerdeki tarım arazilerinin büyük bir bölümünün daha satışı AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla onaylanmış, alınan karara meclis toplantısına katılan muhtarlar da tepki göstermişti. Satışları protesto eden muhtarlardan bir kısmı meclisi terk etmiş, bir kısmı ise sivil polis tarafından dışarı çıkarılmıştı.

Buna göre Ahmetbeyler, Alibeyli, Doğancı, Eğrigöl, Aziziye, Çitköy, Ferizler, Zağnos, Kurfallı, Aşağıkırıklar, Tekkedere, Kadıköy, Ayasköy, Bölcek, Göçbeyli ve Zafer Mahallerinde 1 milyon 835 bin metrekarelik alan satışa çıkarılmış oldu.

MUHTARLAR PROTESTO ETTİ

Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısı protesto gösterisine de sahne olmuştu. Yapılan basın açıklamasına 6’sı merkezden olmak üzere 40 kadar muhtar katılmıştı.

VEBAL ALMAYIN, VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN

Tekkedere Muhtarı Emin Öz tarafından yapılan basın açıklamasında ise; “2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasası ile belde ve köyler mahalleye dönüştürüldü. Taşınmazlar belediyelere devredildi. Belediyeler devredilen taşınmazların kira bedelleriyle 7 yıldır bütçelerine gelir sağladı. Şimdi bu gelirle yetinmeyip bin 813 dönüm arazi satılmak istenilmektedir. Bize atalarımızdan miras olan bu tarlaları sattırmayacağız. Bergama meclis üyelerinin bu karara imza atarken mağdur olan köylerdeki halkın ve çocuklarının vebalini almamak için vicdanlarının sesini dinlemelerini istiyoruz. Muhtarlar ve köy halkı olarak bu yerlerin satışlarının gerçekleştirilmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer vermişti.