Berkay Akbaş 19 yaşında tıp öğrencisiydi, doktor çıkıp insanları iyileştirecekti, Kahrolsun yaşamın düşmanı teröristler!

Berkay Akbaş 19 yaşında tıp öğrencisiydi, doktor çıkıp insanları iyileştirecekti, Kahrolsun yaşamın düşmanı teröristler!
10 Aralık 2016'da Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olanlar arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 19 yaşındaki Berkay Akbaş da vardı.

10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone  Park stadı önünde meydana gelen çifte bombalı saldırıda 33’ü polis 41 kişi şehit olmuştu.

Saldırıda şehit olanlar arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 19 yaşındaki Berkay Akbaş da vardı. 

Akbaş, biten vize sınavlarının ardından biraz nefes alma için arkadaşlarıyla Ankara’dan İstanbul’a gelmişti. Patlama sonrası araçtayken vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralanmış, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

berkay1.jpg

"BEN İSTEMİYORUM OĞLUM ŞEHİT OLSUN, OĞLUM KATLEDİLDİ"

Oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gelen aile feryat etmiş, baba Salim Akbaş, “Oğlum 19 yaşındaydı. Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiydi. Gezmek için geldiler. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu… Sadece bu…. Bu kadar tesadüf, bu kadar basit ve bu kadar ucuz… Bunun için mi şehit? Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi. Ben başka bir şey demiyorum” ifadelerini kullanmıştı...

10aralik-sehitleri-manset1.jpg464816-001.jpg

10aralik1.jpg