Beşar Esad'ın sağ kolundan Türkiye'ye tehdit. Moskova'da arkasına Putin'i alınca dayılandı

Beşar Esad'ın sağ kolundan Türkiye'ye tehdit. Moskova'da arkasına Putin'i alınca dayılandı
Beşar Esad'ın sağ kolu Ali Mahmud Abbas, Nisan ayında Suriye'nin Savunma Bakanı olarak göreve başlamıştı. Abbas, Moskova'da katıldığı bir etkinlikte Türkiye'yi tehdit etti.

Türkiye’nin Suriye’ye askeri operasyon düzenleme planları uluslararası kamuoyunda gündemden düşmüyor.

Ülkemizin Suriye’deki faaliyetleriyle ilgili son olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın en güvendiği isimlerden olan Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda açıklamalarda bulundu.

Nisan ayında göreve getirilen Abbas, Şam yönetiminin Türkiye karşıtı açıklamalarını dile getirdi. Abbas, “Biz ABD ve Türkiye’nin Suriye’nin bazı bölgelerindeki varlığına son vermesini vurguluyoruz. Eğer onlar çekilirse hükümet de bu bölgede kontrolünü geliştirebilir ve yağmalanmaya konu olan kendi ulusal kaynaklarımıza yatırım yapabiliriz” dedi.

Ayrıca Abbas sözlerini “Suriye’nin kapıları dostça gelenlere her zaman açıktır” şeklinde sürdürdü.

Türkiye’yi hedef alan Abbas, “Bizim topraklarımızı, tarihimizi ve geleceğimizi saldırganlık ve yıkımla hedef alan ülkelere şunu söyleyebilirim ki karşılarında utancı kabul etmeyecek ve kendilerini ülkelerinin onuru ve saygınlığı için feda edecek insanlar bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler