Beşiktaş-Ankaragücü 4-1 (Maç özeti)

Beşiktaş-Ankaragücü 4-1 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçında Beşiktaş sahasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’de son 5 maçını kazanarak zirveye yaklaşan Beşiktaş, MKE Ankaragücü’nü Süper Lig'in 30. haftasında sahasında konuk etti. Galatasaray derbisi öncesi taraftarının önünde özellikle 2. yarıdaki performansı ile maçı 4-1 kazanan Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki takibini çok yakın bir şekilde sürdürdü.

Alınan bu sonuçla Ankaragücü 36 puanda kaldı. Beşiktaş ise puanını 59'a yükseltti ve zirve takibini sürdürmeye devam etti. Maç fazlasıyla Galatasaray ile puanını eşitleyen Siyah Beyazlılar 31. hafatada ezeli rakipleri ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇ ÖZETİ

Beşiktaş ve Ankaragücü'nde oyuncular, başlama düdüğünden itibaren 1 dakika boyunca topa dokunmayarak çocuk istismarına tepki gösterdi. Beşiktaş taraftarları da "Çocuğa uzanan eller uzansın" şeklinde tezahürat yaptı.

Maçın ilk tehlikelki atağı Başkent ekibinden geldi. Mücadelenin ilk dakikasından itibaren oldukça hareketli olana Orgill, ce zahası sağ çarprazından Boyd'dan aldığı topla kaleyi denedi. Kaleci Karius çelmeyi başardı. 5. dakikada Ankaragücü net pozisyondan yararlanamadı.

Mücadelenin 8. dakikasında yine golcü Burak Yılmaz sahneye çıktı ve skoru takımı lehine 1-0'a getirdi. Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Burak, rakibinden sıyrılıp sağ ayağıyla şutunu çekti ve topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. Bu golle Beşiktaş skorboard'u değiştirmeyi başardı ve skoru 1-0'a getirdi. Burak Yılmaz, Beşiktaş formasıyla üst üste 6. maçında da gol atmayı başardı.

Maçta dakikalar 17'yi gösterdiğinde Ankaragücü etkili gelen taraf oldu. Sacko, mükemmel bir pasla sol kanatta topla buluştu. Gökhan'dan sıyrılan Sacko şutunu çekti ancak savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı. Başkent ekibi güçlü rakibine karşı savunma odaklı olmadığını maçın başından itibaren oynadığı oyunla gösterdi.

Ankaragücü'nde Kulusic, Burak Yılmaz'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyuna dahil oldu. Kulusic'in tedavisi saha içinde sürdü. Uzun bir tedavi arasının ardından maç kaldığı yerden devam etti.

Maçın 30. dakikasında Ankaragücü yine gole yaklaştı. Buna izin vermeyen isim ise kaleci Karius oldu. Ankaragücü'nün kullandığı köşe vuruşunda kafayı Pazdan vurdu ancak Karius son anda topu tokatladı.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Boyd'un pasında ceza sahasına giren Kitsou, Caner ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

Başkent ekibi Beşiktaş'a karşı yine tehlikeli bir atak geliştirmeyi başardı. 33. dakikada Ankaragücü'nde Sedat'ın uzak mesafeden sert şutunu kaleci Karius kornere tokatlamayı başardı. Alman kalecinin ilk yarım saatte 3. önemli kurtarışı oldu. Tecrübeli futbolcu yaklaşık 35 metreden şansını denedi.

Ankaragücü uzaktan şutlarla sürekli kaleyi denemeye bu dakikalarda devam etti. 34. dakikada Caner'den yine sıyrılan Boyd, sol ayağıyla çok sert vurdu ancak iyi yer tutan Karius topu kontrol etti.

37.dakikada Ankaragücü yine tehlikeli bir atakla Beşiktaş kalesini yokladı. Karius kaleyi terk etti ancak Mirin topu kendi uzaklaştırmak istedi. Orgill baskıyla Mirin'den topu söktü aldı ama Orgill'in pasında şut şansı bulan Canteros istediği gibi vuramadı.

43. dakikada bu kez Beşiktaş, Ankaragücü baskısını atlattı ve rakip kalede tehlikeli bir atak geliştirmeyi başardı. Beşiktaş'ın hızlı hücumunda Lens topu taşıdı. Sol kanatta topla buluşan Ljajic, kaleye sert vurdu ama araya Kulusic girdi.

Hakem Halil Umut Meler, ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve Beşiktaş soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle giden taraf oldu.

Maçın 2. yarısına ekipler ilk yarıdaki 11'leri ile sahaya çıktılar.

Mücadelenin 50. dakikasında Beşiktaş etkili geldi. Ancak genç file bekçisi Altay'ı geçemedi. İlk yarının etkisiz isimlerinden biri olan Jeremain Lens, Ankaragücü savunmasını eksik yakaladı. Ceza sahasına girerken vurduğu sert şutu Altay ters ayakta kalmasına rağmen kornere çelmeyi başardı.

Mücadelenin 52. dakikasında ilk sarı kart Beşiktaş'tan Mirin'i çıktı. Hollandalı futbolcu rakibine yaptığı hareket sonrası kartı gören isim oldu.

Maçın 54. dakikasında Beşiktaş Vida ile skoru 2-0'a getirdi. Rakibinden topu söküp alan Vida, takımını atağa çıkardı. Burak Yılmaz'ın sert ortasını kaleci Altay yumrukladı ancak savunmadan seken top Vida'nın önüne düştü. Topu ağlarla buluşturan Vida, takımını 2-0 öne geçirdi. Gol bir süre faul incelemesine tutuldu ancak VAR odasıyla yapılan görüşmenin ardından maç hareket kazandı.

Beşiktaş, 60. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahasında topla buluşan Atiba, sırtı dönük bacağına aldığı müdahaleyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti ve skoru 63. dakikada 3-0'a getirdi.

Ankaragücü'nde ilk oyuncu değişikliği 62'de gerçekleşti. Sedat Ağçay yerine oyuna giren isim Moulin oldu.

Penaltı golünün ardından Şenol Güneş de oyuna müdahalede bulundu ve Güven Yalçın'ın yerine oyuna giren isim Kagawa oldu.

Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan bir kez daha oyuna müdahalede bulundu ve 2. oyuncu değişikliğini 65. dakikada gerçekleştirdi. Ante Kulusic'in yerine oyuna giren isim Alihan oldu.

66. dakikada bir sarı kart daha çıktı. Ankaragücü'nün Yunan beki Kitsoui kartı gören isim oldu. Tecrübeli futbolcu gelecek hafta bu kartla cezalı duruma düştü.

Maçın 68. dakikasında bir kart daha çıktı. Ankaragücü'nde Sakho rakibine yaptığı sert hareket sonrası sarı kartı gördü.

Maçta dakikalar 70'i gösterdiğinde bu kez de Beşiktaş cephesinden sarı kart gören isim Caner Erkin oldu.

71. dakikada Ankaragücü'nün kullandığı serbest vuruşta Alihan kafayı vurdu ancak Karius topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Maçta dakikalar 72'yi gösterdiğinde Ankaragücü bu dakikalarda tekrar baskısını arttırdı. Canteros'un ceza sahası dışından sert şutu savunmaya çarptı ve direğin dibinden kornere çıktı.

Ankaragücü, 74. dakikada VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Halil Umut Meler, Atiba'nın elle oynama gerekçesiyle Ankaragücü'nün penaltı beklediği pozisyonda VAR odasından gelen uyarı sonrasında pozisyonu izledi ve beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Boyd'un şutunu maçın iyilerinden biri olan Karius penaltıyı kurtardı. Pozisyonun devamında da Ankaragücü dönen topta mutlak bir golü daha kaçırdı.

VAR'dan gelen uyarıyla penaltı sırasında ceza sahasına oyuncu girdiğini tespit eden Halil Umut Meler, tekrar edilmesini işaret etti. 79.dakikada tekrarlanan penaltı da bu kez topun başına geçen Sakho Ankaragücü adına skoru 3-1'e getirmeyi başardı.

Bu sırada Şenol Güneş oyunda bir hamle de daha bulundu ve Lens'in yerine oyuna giren isim Quaresma oldu.

81. dakikada Beşiktaş'ta Adem Ljajic bu kez sahneye çıktı ve skoru 4-1'e getirmeyi başardı.Shinji Kagawa ile ver-kaça girdikten sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Ljajic, müthiş bir aşırtmayla topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş, Ankaragücü karşısında 4-1 önde.

83'te Ankaragücü son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Penaltıda ytopu ağlara gönderen Sakho kenara gelirken oyuna giren isim İlhan Parlak oldu.

Maçta dakikalar 86'yı gösterdiğinde Ankaragücü 2. gole yaklaştı. Canteros'un şık pasında ceza sahasına giren Boyd, iyi vurdu ancak top direkten döndü.

88. dakikada Şenol Güneş son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Sarı kart sınırındaki Burak Yılmaz kenara gelirken Adriano oyuna giren isim oldu.

89.dakikada Quaresma'nın ortasını kaleci Altay çeldi. Savunma ile Altay'ın arasındaki anlaşmazlıkta Kagawa boş kaleye şut şansı yakaladı ama değerlendiremedi.

Maçın son anlarında iki takım da skoru kabul ederek oynadı ve hakem Halil Umut Meler sonucu tayin eden düdüğü çaldı. Beşiktaş bu düdük sonrası sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

İlgili Haberler