Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında

Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş, Fatih Terim Stadı’nda karşılaşacak. İki takım, Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada şampiyonluk yarışında avantaj yakalamak için galibiyet almayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ı ağırlıyor. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek.

Ligdeki son galibiyetini 16 Eylül'de deplasmanda Atiker Konyaspor karşısında tek golle alan sarı-lacivertiler, daha sonra Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor'la berabere kalıp Çaykur Rizespor'a kaybetti.

Bu sezon Süper Lig'de deplasman maçlarında galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, rakip sahadaki 11 resmi maçta sadece bir kez kazanabildiği Medipol Başakşehir'i yenerek, kötü istatistiklerine son vermeye çalışacak.

Ligdeki son maçında Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, 10. haftayı 18 puanlı dördüncü sırada tamamladı. Medipol Başakşehir ise 11. hafta maçları öncesi 21 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Ligdeki ilk 10 maçında 21 puan toplayan Medipol Başakşehir, haftaya lider durumda giriyor.

İlk 10 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgisi bulunan Beşiktaş ise 18 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Medipol Başakşehir'de sakatlığı süren Alparslan Erdem'in dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Beşiktaş'ta ise sarı kart cezalısı olan Ricardo Quaresma zorlu maçta görev alamayacak. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Gökhan Töre de bu maçta oynayamayacak. Sakatlıktan kurtulan Pepe, Ryan Babel ve Adem Ljajic ise Şenol Güneş'in şans vermesi halinde sahada olacaklar.

Ev sahibi ekipte İrfan Can Kahveci, Manuel Da Costa, Soner Aydoğdu ve Mahmut Tekdemir sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Beşiktaş'ta ise Caner Erkin ile Gary Medel bu maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.