Beşiktaş, Bursaspor'u 2-0 geçti

Beşiktaş, Bursaspor'u 2-0 geçti
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefinden kopmak istemeyen Beşiktaş, Bursaspor deplasmanında zor da olsa 3 puanı kopardı.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, 31. hafta maçında Bursaspor deplasmanındaydı. Kara Kartal bu zorlu deplasmanda maçı 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük adım attı.

İlk 45 dakikada zorlanan Beşiktaş, ikinci yarıda oyuna giren Cenk Tosun’un golüyle düğümü çözdü. Aboubakar ise 90+5’te noktayı koydu.

İlk yarıda istediği baskıyı Bursaspor üzerine kuramayan Beşiktaş, yeşil-beyazlıların büyük direnci karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarı golsüz eşitlikle son buldu.

SİSTEM DEĞİŞTİ GOL GELDİ

Şenol Güneş, son yarım saatte Atiba-Cenk Tosun değişikliği yaparak forvet sayısını ikiledi. İleride daha kalabalık olan Beşiktaş, gol yollarında hemen etkili oldu. 66. dakikada fileleri sarsan Cenk Tosun takımı adına altın golü kaydetti.

BURSASPOR VARLIK GÖSTEREMEDİ

Maç boyunca mücadele açısından eskiği bulunmayan Bursaspor, hücum yolunda çok etkili olamadı. İkinci yarıda Kubilay Kanatsızkuş’un net pozisyonu dışında bir tehlike yaratamayan yeşil-beyazlılar üst üste 4 maçta da yenilgi aldı.

KRİTİK MAÇLAR

Zirveyi tekrar eline alan Beşiktaş, haftaya Kasımpaşa ile evinde oynayacak. Siyah beyazlılar 33. hafta Gaziantepspor ile deplasmanda, son hafta ise Osmanlıspor ile evinde karşılaşacak.