Beşiktaş, Erkan Özdamar'a rağmen nasıl kazandı

Beşiktaş, Erkan Özdamar'a rağmen nasıl kazandı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Artık eminim. Bu Erkan Özdamar hakem falan değil. Bu kaçıncı tuhaf karar. Hep de Beşiktaş maçlarına denk gelmesi ne kadar manidar!
Daha önceki maçlarında da enteresan kararlarını görmüştüm. Örneğin, Beşiktaş-Trabzonspor maçında Beşiktaş''ın lehine olması gereken penaltıyı vermemesi gibi. Kayseri''de de damgasını vurdu maça. Özellikle de ilk yarıda. Öyle bir penaltı verdi ki Beşiktaş''ın aleyhine. Ne diyeyim bilemedim. Boynundan çekilip de yere düşen Welinton''un yerdeyken top eline çarpıyor. Düdük sesi. Faul verdi galibe diye beklerken, Beşiktaş aleyhine penaltı çaldı. Özellikle ilk yarıda, verdiği kararların yarısı saçmalıktı. Hele bir pozisyonda Rıdvan''ın rakibini inanılmaz bir şekilde geçip de yarattığı pozisyonda Beşiktaş aleyhine faul çalması komediydi.
Beşiktaş kazandı kazanmasına da öyle çok da iyi oynamadı. Bir anlık hatalar maçın skorunu belirledi.
Yukarıda anlattığım penaltıyı Thiam''ın kullanıp da Kayserispor''u öne geçirdiğinde dakika 23''tü. Bu dakikadan sonra Beşiktaş, Kayserispor''un da erkenden galibiyeti koruyayım diye geri çekilmesiyle oyundaki üstünlüğü ele geçirdi.
50. dakikada Ghezzal''ın ortaladığı topa Atiba kafayla vurmak için sıçradı. Ancak vuramadı, top omzuna da çarparak arkaya düştü. Orada Serdar vardı, kafayı vurdu. Toh Mert''e de çarpıp beraberlik golü olarak ağlarla buluştu.
Sonra Valerien İsmael, 3 oyuncu birden değiştirdi. Kenan Karaman, NKoudou ve Alex Teixeira oyuna girerken Larin, Batshuayi ve Ghezzal oyundan çıktı.
Oyuna giren NKoudou 75. dakikada Uğur Demirok''un bir anlık hatasından yararlanıp takımını öne geçirdi. 76. dakikada da ceza alanına girerken Uğur Demirok''un müdahelesiyle yerde kalınca verilen penaltıyı kullanıp, durumu 3-1''e taşıdı.
Kayserispor, Cordozo ile uzatma dakikalarında 2. golünü bulduysa da Beşiktaş sahadan galip ayrıldı.
Kenarda baktım Valerien İsmael, çok seviniyordu. Havalara zıplıyordu. Oysa haftaya derbi vardı ve iki oyuncusunu kaybetmişti. Rosier sarı kart cezalısı durumuna düştü, saçma sapan bir hareketi yüzünden. Montero da çift sarı karttan atıldı. Özellikle Rosier''in eksikliğini Fenerbahçe maçında nasıl dolduracak; merak ediyorum.
Bu maçta İsmael''in de hataları yok değil. Ben Ghezzal''ı Batshuayi gibi oyuncuları kenara alıp da Kenan Karaman''ı oyuna sokan teknik adamın hocalığından şüphe duyarım.
Bu galibiyet Beşiktaşlıları kandırmasın!

Yazarın Diğer Yazıları