Beşiktaş-Fenerbahçe 3-1 (Maç Özeti)

Beşiktaş-Fenerbahçe 3-1 (Maç Özeti)
Vodafone Park'ta ev sahibi Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 49. dakikada Vida ve 77. 90+4 dakikada Quaresma'nın golleriyle 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe'nin golü 8. dakikada Fernandao'dan geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında derbi heyecanı yaşanıyor. Vodafone Park'ta ev sahibi Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup etti.

8. dakikada Fernandao, 49. dakikada Vida ve 77. 90+4. dakikada Quaresma'nın golleri sonucu Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında maçı 3-1 kazandı.

44 puana yükselen Kartal, Fenerbahçe ile puanları eşitledi, zirve yarışında kalmaya devam etti.

Ligde 15 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Fenerbahçe, 29 Eylül 2017 tarihinde oynanan Akhisarspor maçının ardından ilk kez bir maçta mağlup oldu.

Beşiktaş-Fenerbahçe ilk 11'ler:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Vida, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay Arslan, Medel, Quaresma, Babel, Vagner Love

Fenerbahçe: Kameni, İsla, Neustadter, Neto, İsmail, Josef, Topal, Dirar, Giuliano, Aatıf, Fernandao

Maçtan dakikalar...

Karşılaşma başladı.

GOL | 8. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Dirar'ın ortasında Fabri topu çeldi, penaltı noktasına düşen topu Giuliano kaleye gönderdi, Vida çizgi üzerinden çıkardı ancak Fernandao boşta kalan topu filelere gönderdi.


20. dakikada Fenerbahçe 2. gole yaklaştı. Tosic'in savunmadan çıkarken yaptığı hata sonrası Fenerbahçe'de Fernandao topla buluştu. Brezilyalı golcünün birkaç metre topu sürdükten sonra ceza sahası üzerinden kaleyi yokladı, top az farkla auta gitti.

25. dakikada bu kez Beşiktaş golle burun buruna geldi. Sol kanattan duran top kullanan Siyah-Beyazlılar'da Quaresma topu Fenerbahçe altıpasına gönderdi, Kaleci Kameni'den önce topa kafasını Babel soktu, ama topu sağdan auta çıktı.



32. dakikada sağ kasığında bulunan sakatlığı nükseden İsmail Köybaşı'nın yerine Şener Özbayraklı oyuna girdi. Bu değişiklik sonrası Isla sol beke geçerken, Şener sağ bek pozisyonunda görev almaya başladı.

33. dakikada Isla, Quaresma'ya sağ kanatta yaptığı hareket sonrası hakem Cüneyt Çakır'dan sarı kart gördü.

35. dakikada Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Ricardo Quaresma sol kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi. Portekizli yıldız kendisine has 'trivela' vuruşuyla kaleyi yokladı, Kameni güçlük topu kornere tokatladı.

38. dakikada Beşiktaş penaltı bekledi. Quaresma'nın sol kanattan ortasında top Neto'ya çarptı, seken topta Isla ve Quaresma topa aynı anda müdahele etti. Quaresma ve diğer Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyonda bir müdahale olduğunu düşünerek penaltı bekledi. Yardımcısına bakan Cüneyt Çakır pozisyonu devam ettirdi. Atağın devamında Quaresma'nın ortası kaleye yöneldi, ancak az farkla auta gitti.

Aynı dakika içinde Şener Özbayraklı, Adriano'ya yaptığı hareket sebebiyle sarı kart gördü.

39. dakikada Domagoj Vida, sarı kart gören oyuncular kervanına katıldı!

İlk yarıya 3 dakika uzatma ilave edildi.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

GOL | 49. dakikada Beşiktaş maçta beraberliği yakaladı. Gökhan Gönül'ün ortasında Domagoj Vida ceza sahası dışından koşarak geldi ve müthiş bir kafayla skoru 1-1'e getirdi.



50. dakikada Tolgay Arslan sarı kart gördü.

52. dakikada Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Fernandao'ya verilen ara pasta kaleci Fabri ceza sahası dışına çıkıp topu uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen top sonrası Şener Özbayraklı çok uzaklardan kaleye aşırtma bir şut yolladı. Gary Medel çizgi üzerinden topu güçlükle çıkardı.

54. dakikada bu kez Beşiktaş pozisyona girdi. Quaresma'nın duran topta yaptığı orta sonrası oluşan karambolde Atiba altıpas üzerinde topla buluştu. Kanadalı futbolcunun şutu savunma çarpıp tehlike bölgesinden uzaklaştı.



61. dakikada Aatıf'ın yerine Alper Potuk oyuna dahil oldu.

63. dakikada beraberlik golünü kaydeden Vida, yerini Alvaro Negredo'ya bıraktı.

64. dakikada Ryan Babel'in ceza sahası dışından çektiği şut az farkla auta gitti.

65. dakikaya gelindiğinde Beşiktaş, oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıktı ve üst üste tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı.

67. dakikada Quaresma sol kanattan topu taşıdı, topu sağ ayağına çekip kaleyi yokladı, ancak isabet sağlayamadı.

73. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında Negredo kafayla kaleyi yokladı, ancak top Kameni'nin kucağında kaldı.

75. dakikada Vagner Love'un yerine Caner Erkin oyuna dahil oldu. Brezilyalı futbolcunun oyundan çıkarken söylenmesi Beşiktaşlı taraftarları kızdırdı.

GOL | 77. dakikada Beşiktaş maçta 2-1 öne geçti. Quaresma'nın ilk yarıda yaptığı trivela'yı Kameni kurtarırken, Portekizli yıldız aynı denemeyi bir kez daha yaptı ve muhteşem bir golle takımına üstünlüğü getirdi.



79. dakikada Isla'nın yerine Valbuena oyuna dahil oldu.

85. dakikada Necip Uysal, Babel'in yerine oyuna girdi.

90. dakikada Quaresma sarı kart gördü.

90+4'üncü dakikada Ricardo Quaresma muhteşem bir gole daha imza attı. Ceza sahasında topla buluşan Quaresma çok dar açıdan mermi gibi bir şut çıkardı ve top filelerle buluştu: 3-1.

İlgili Haberler