Beşiktaş maça çıkmazsa neler olacak?

Beşiktaş maça çıkmazsa neler olacak?
Tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Kupası yarı final rövanş maçına çıkmama kararı alan siyah-beyazlı kulübe ağır cezalar bekliyor.

Beşiktaş Kulübü’nün, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçına çıkmama kararı sonrasında uygulanacak cezalar merak konusu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, 57. dakikasında tatil edilen maçın kaldığı yerden seyircisiz olarak oynanmasına karar vermişti. 3 Mayıs Perşembe günü oynanması beklenen maça çıkmama kararı alan Beşiktaş, bazı yaptırımlarla karşılaşacak.

Kurallara göre Beşiktaş 3-0 hükmen yenik sayılacak ve kupadan ihraç edilecek. Siyah beyazlılar gelecek sezon da kupada yer alamazken bu sezonki kupa gelirlerinden mahrum bırakılacak.

Türkiye Kupası statüsünde yer alan konuyla ilgili 8. madde şöyle:

(1) Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

(2) Kupa organizasyonunda mücadele eden kulüpler, ulaşım, konaklama ve benzeri masraflarını kendileri karşılarlar.

(3) Türkiye Kupası müsabakalarında meydana gelen tüm disiplin ihlallerinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkilidir.

İlgili Haberler