Beşiktaş'ın golünde kural hatası yok

Beşiktaş'ın golünde kural hatası yok
Beşiktaş'ın golünden saniyeler önce sahaya giren taraftar, "kural hatası" tartışmalarını alevlendirdi.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk ettiği derbi mücadelesinde ilginç anlar yaşandı. Beşiktaş'ın galibiyet golünden saniyeler önce sahaya giren taraftar, orta sahaya kadar gitmeyi başardı.

KURAL HATASI YOK

Taraftar güvenlik güçleri tarafından yakalanırken, maçta kural hatası yapıldığı iddia edildi. Ancak FİFA Oyun Kuralları kitabına göre; yaşanan saha olayı gelişen pozisyonu etkilemiyorsa, oyunun devam etmesinde bir sakınca yok. 

"DÖRDÜNCÜ HAKEM BUNU ÖNLEMELİYDİ"

Öte yandan, derbide yaşanan olayları MHK eski başkanı Mustafa Çulcu da yorumladı: "Sahaya giren şahsın oyuna müdahalesi varsa, oyunun durdurulması gerekir. Ancak derbide, Beşiktaş hücumdaydı ve seyirci çok ölü bir noktadan içeriye girdi. Tabii ki bu kabul edilemez bir hadise. Dördüncü hakem bunu önlemeliydi.

"GOLÜ GEÇERLİ SAYMASI DOĞRU"

Ama sahaya giriş esnasında şahsın oyuna müdahalesi olmadığı için arkası dönük olan orta hakem oyunu oynattı. Hakemin golü geçerli sayması doğru. Taraftar, topun bulunduğu, oyunun oynandığı bölgeye girmiş olsaydı mutlaka maç durdurulmalıydı. Dolayısıyla Mete Kalkavan'ın golü vermesi doğru bir uygulama oldu."