Beşiktaş'ın hali pür melali

Kartal'ın durumu iyice berbatlaştı. Ne oynadığı belli değil. Ortada sistem diye bir şey yok. Takımda birkaç kişi gayrete gelirse bazı puanları toplayabiliyorlar. Kendi evinde bile maç kaybedebiliyorlar. Son yenilgi Sivas önünde alındı. Sabretmenin de bir sonu olduğu kesin. Yıllar yılı "Aldırma Kartal Aldırma"yı söylemiş camiadaki bu tahammülsüzlük neden?

Oysa sebep belli; "Hesabını bilmeyen kasap, elinde ne bıçak kalır ne masat." Durum bu. Sıranın gayrimenkullerin satılmasına kadar geldiği belli.

Kesinlikle başkan Çebi'yi bu işin dışında tutanlardanım. Fikret Orman yönetiminin kevgire çevirdiği bütçe meydanda.

Gider ayak sokuşturduğu Abdullah Avcı, doğal hedef haline geldi. Diğer nedenleri de zaten biliyorsunuz.

Yönetim analizi

Sivas maçının hakemleriyle VAR Odası'nı yönetenler için de birkaç laf etmek istiyorum. Ali Şansalan'a kızamadım. Ancak yardımcı hakemlere şaşırdım. Siyah-beyazlı ekibi durdurma adına ellerinden geleni yaptılar. Beşiktaş taraftarı Avcı ile didişmekten hakemleri ihmal etti.

Gecenin esprileri

Beşiktaş yenilirken ilginçtir onunla ilgili epey espri vardı. Mesela Çok Güzel Hareketler-2'de "Come to Beşiktaş"lar kol geziyordu. Bunlar maç öncesi hazırlandığından iyi Beşiktaşlı Yılmaz Erdoğan gülebiliyordu. Erdoğan'ın anne ve babası da araya laf sokuşturmalarıyla renk kattılar.

İsim değişikliği

Uzaktan gol yeme hastalığı vardı. Buna şimdi de sabit ayağı kaldıramama eklendi.

Neticede mahkemeye başvuruldu ve isim değişikliğine karar alındı. Karius olan ismi İkarus diye tescil edildi.

Şişhane yokuşunu çıkamayan, Küba için hazırlanıp bize sokuşturulan yaz saunası araçlardan biri Beşiktaş kalesine park etti.

Kartal'ın tek şansı ne yapıp edip İkarus yerine mutlaka bir Mercedes alması.

Bu defa diş geçiremediler

CNNTURK Masası'nda Emin Pazarcı ile Mahmut Övür bu kez sıkı rakipler buldular. CHP'nin ağır toplarından Çetin Soysal ile Aytunç Erkin, iki yandaşı fena hırpaladılar.

Pazarcı'nın tek yaptığı, Metin Özkan'ı oynamaktı.

Devlet Bahçeli'nin geçmiş yıllarda Kanal İstanbul'a karşı çıkış konuşmasını engelleme çabası bile boşuna oldu.

Semiha Şahin

Demek ki "Her Yunus'un mutlaka Musa"sı çıkıyor.

CNN'in tartışma yöneticilerinden Semiha Şahin için de bir şeyler söylemek istiyorum. Bu kızcağız, mevcutlar içinde en tarafsız olanı. Hele diğerlerindeki dönüşü gördükçe Semiha'yı alkışlıyorum.

Para verme programları

Hükümetin ve dolayısıyla TRT'nin torpillisi Hasan Kaçan'ın bir başka programı daha devreye sokuldu; Zaman Matinesi. Kaçan'ın yanına "gıdıkla da gülelim" bir kızcağızı monte etmişler.

Konuk ise Şoray Uzun'du. Bereket geç saatlerde yayınlanıyor. Hasan'ın torpili Ekmek Teknesi ile başladı. O gün bugündür, bu koruyup kollama devam etmekte.

Devletin reklamlarında bile oynatıldı. Dedik ya, "maksat torba dolsun." Ancak kimse kör ve sağır değil. Bu kadarı fazla olmuyor mu?

Hâlâ favorim

Ses yarışmaları içinde, vaz geçemediğim "O Ses Türkiye." Yetenekler az ama, espriler gırla. Beyaz bir fenomen haline dönüştü. Yıldızlaşmasının sebebi ise Seda Sayan gibi bir sazanın olması. Murat Boz'un ana kaynağı da Seda. Bir yandan Beyaz, diğer taraftan Murat top gibi oynuyorlar.

Dişi şeytan Hadise de oyun kurmaları ve kahkahalarıyla havayı daha da renklendirmekte. Bu yüzden TV 8'in tekrarları dahi ilgi topluyor.

Toprak Dede'yi kaybettik

Türkiye'deki Yeşil Hareket'in kurucusu Hayrettin Karaca vefat etti. 97 yaşında Hakk'a yürüdü. Muazzez İlmiye Çığ'la birlikte toplumu bilinçlendirdiler. Birlikte yaptıkları programların yanı sıra o yaşına rağmen Türkiye'yi karış karış dolaştı. Hayrettin Karaca ile çalıştığım grup aynı caddenin üstündeydi. Sıkça uğrar, önerilerini alırdım. Yaktığı meşalenin sönmeyeceğinden hiç şüphem yok. Dede'ye rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Angarya işler, parlak zekâlı insanlara daha zor gelir. Kendilerini arabaya koşulan yarış atları gibi hissederler. Samuel Butler

 

Yazarın Diğer Yazıları