Beşiktaş’ın kasasına giren gerçek para miktarı belli oldu… Yardım kampanyasında canlı yayında herkes atıp tuttu

Beşiktaş’ın kasasına giren gerçek para miktarı belli oldu… Yardım kampanyasında canlı yayında herkes atıp tuttu
Beşiktaş yönetiminin kulübün borçlarını kapatmak için başlattığı “Bırakmam Seni” kampanyası kapsamında düzenlenen canlı yayında toplam 85 milyon liranın toplandığı belirtilmesine rağmen, bu bağışın 47 milyon lirasını tahsil edildiği belirtildi.

Kartal Haber’de yer alan habere göre, 3 milyar 302 milyon liralık borç açıklayan Beşiktaş'ta 'Bırakmam Seni' bağış kampanyasında konulan hedeften oldukça uzak kaldı. Beşiktaş Kulübün İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, yaptığı açıklamada kampanyada yaşanan hayal kırıklığından bahsetti.

"HEDEFTEN ÇOK UZAKTAYIZ"

Mesut Urgancılar, bugüne kadar 80 milyon liralık bağış toplandığını belirterek, "Bu bağışın 47 milyon lirasını tahsil ettik. Kalanını da tahsil etmeye çalışacağız. Hedefimiz 150 milyon lira ile kampanyayı bitirmek ancak şu anda hedefimizden oldukça uzağız" ifadesini kullandı.

9 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Urgancılar, 9 Eylül'de SMS kampanyasının sona ereceğini de vurgulayarak. taraftarlara kampanyaya katılma çağrısını yeniledi. Bugüne kadar atılan SMS sayısı ise 495 bin civarında.

İKİNCİ KAMPANYA TV8'DE

Siyah-Beyazlı kulüp Vodafone Park'ta yapılacak ödül çekilişiyle birlikte bağış kampanyasında ikinci kez TV'den destek toplayacak. Daha önce Kanal D'de yapılan programın benzeri bu kez Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'de yapılacak.

Beşiktaş kulübü, kampanya çerçevesinde SMS atarak destek olan taraflar arasında çekiliş yaparak evden arabaya kadar çeşitli ödüller verecek. Beşiktaş taraftarları telefon SMS'lerinde yaklaşık 20 Milyon TL destekte bulundu.

Çebi Ailesi ve ünlü iş insanı Rahmi Koç da kampanyaya 10'ar Milyon TL yardımda bulundu.

Beşiktaş yönetimi ise toplamda 5 milyon TL destekte olacağını vurgulamıştı. Başka bir hesapla Çebi Ailesi, Rahmi Koç yönetiminin toplamda 35 milyon TL ediyor. Urgancılar'ın açıklamasına sadece 47 Milyon TL tahsil edildi.

Bu hesaba göre Kanal D'de yayınlanan gecede şu ana kadar sadece 12 Milyon TL toplanmış olduğu ortaya çıkıyor.

Yönetim Kurulu televizyon ekranlarından reklam yapıp yardım yapmayan kişilerin peşine döştü.