Beşiktaşlı futbolcular korona virüsü kekik özü ile yendi

Beşiktaşlı futbolcular korona virüsü kekik özü ile yendi
Beşiktaş’ta korona virüse yakalanan sporcuların hastalığı kekik özü ile atlattığı bildirildi. Dr. Müslüm Sağır ise, "Kekik özü, mutlaka uygun koşullarda standardize edilerek alınması gerekiyor." uyarısında bulundu.

Beşiktaş’ı yakından takip eden Kartalhaber.com’un haberine göre, kekik yağının standardize edilmesi sonucu ortaya çıkan kekik özü içeren ilaçlar kullanan Beşiktaşlı sporcular korona virüsü yendi.

Doktor kontrolünde standardize edilmiş kekik özü kullanmaya başlayan futbolcuların tamamı hastalığı atlatırken, kulüp sporcularının bağışıklık sistemini koruma amaçlı olarak özel bir kullanmaya devam etme kararı aldı.

KORONA VİRÜSE KARŞI UMUT

İbni Sina’dan bu yana geleneksel tıpta kullanılan kekik içeren gıda takviyelerini günümüz teknolojisini kullanarak insanlığa sunmak üzere yola çıkan özel bir ilaç firmasının İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Türkiye’de TÜBİTAK ile beraber başta Çukurova, Akdeniz ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere kekik üzerine bilimsel çalışmalar yaptığını, Avrupa İlaç Ajansı’nın da (EMA) tüm Avrupa’da kekik özünün üst solunum yolları enfeksiyonundan mantara kadar onlarca hastalığa karşı kullanımını önerdiğini söyledi. Can, “Halen Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Litvanya ve Polonya, kekik özü içerikli ürünlerin tüketimini teşvik ediyor” dedi.

HELAL SERTİFİKALI ÜRÜN

Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı kekik yağında bulunan ürünün standardize edilmesiyle üretilen bitkisel gıda takviyesi olduğunu belirten Can, "Kekik özünün verdiği rahatlığı hemen ertesi gün uyandıktan sonra anlayacaksınız. Yaşınız 60 olsa dahi kekik özü kullanımı sonrası hızlı yürümeye başlayacaksınız. Ürünlerimizin içerisinde zararlı hiçbir madde yok. Ayrıca ürünlerimiz alkolsüz ve helal sertifikalıdır. Jel olarak sığır jeli kullanıyoruz. Ürünleri insanlara sunmadan önce laboratuvar ortamında gerekli testleri yapıyoruz. İnsan sağlığını önemsiyoruz" diye konuştu.

UYGUN STANDARDİZE EDİLMELİ

İlaç Medikal Direktörü Dr. Müslüm Sağır ise, "Doğanın gücünü koron avirüse karşı kullanıyoruz. Bize hep öğretilen bitkiler karaciğer ve böbreğe zarar verir, şeklindeydi. Biz standardize ederek uygun dozlarda kullanarak çok güvenli bir şekilde bitki özlerini insan sağlığı için kullanmak istiyoruz. Çalışıyoruz, başarıyoruz" dedi.
Kekik özü iyi standardize edilerek kabul edilebilir seviyelere getirilmediği durumlarda toksik etki yaratabileceğine dikkat çeken Sağır, “Daha da önemlisi piyasada sentetiği bile var.  Kekik özü mutlaka uygun koşullarda standardize edilerek alınması gerekiyor. Bunu da kekik özüyle gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler